Invazie de țânțari în Capitală. Primăria Bucureștiului a ratat dezinsecția, deratizarea și eco-igienizarea

 
+2 click pentru
galerie

Capitala este invadată și în acest an de țânțari. Cei care merg să se relaxeze în parcuri sau la terase se plâng că dacă se opresc într-un loc chiar și pentru câteva secunde, sunt înțepați imediat de insecte. Primăria Bucureștiului a ratat încă o dată dezinsecția, deratizarea și eco-igienizarea.

Primăria Municipiului București va începe tratamentele pregătitoare pentru combaterea țânțarilor în parcurile din Capitală abia pe 15 iunie, deși această operațiune trebuia efectuată până la sfârșitul lunii mai. Nu s-a întâmplat asta întrucât Compania municipală Eco Igienizare este constituită ilegal și nu are licență de funcționare. Ploile abundendte din ultima perioadă au complicat și mai mult situația, pentru că larvele s-au înmulțit.

În mod normal, în această perioadă trebuia continuată operațiunea în zonele cu populație adultă de țânțari, dar Primăria Capitalei începe să facă abia acum tratamentul premergător pentru combaterea insectelor. În aceste condiții, este de așteptat ca și în această vară bucureștenii să aibă mari bătăi de cap din cauza țânțarilor. În multe parcuri este deja invazie de insecte, iar cetățenii se plâng că nu pot ieși liniștiți la o plimbare.

Compania Municipală Eco Igienizare București va efectua tratamentele pregătitoare pentru combaterea țânțarilor sâmbătă dimineața, între orele 4:00 și 7:00, în Parcul Herăstrău, Parcul Tineretului, Parcul Cișmigiu, Parcul Floreasca, Parcul Carol și Parcul Circului.

Soluțiile care vor fi folosite pentru distrugerea larvelor și a insectelor nu sunt nocive, dar cetățenii sunt sfătuiți să evite contactul direct cu substanțele. Acestea pot provoca, spre exemplu, iritații ale sitemului respirator. Cu această ocazie, municipalitatea va testa utilajele pe care le-a achiziționat recent (autovehicule cu echipamente Ultra Low Volume generatoare de ceață). Acestea trebuie ajustate pentru a putea efectua tratamente cât mai eficiente.facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
10 ANI FĂRĂ MICHAEL JACKSON

vezi mai multe