Antena Căutare

Peste 100.000 de turisti au ales litoralul, in acest weekend

Peste 100.000 de romani au fugit la mare ca sa scape de caldura. Nordul litoralului a fost ocupat in proportie de 100%. Doar statiunile din sud au fost mai libere.

Cu sezlonguri rezervate prin telefon inca din timpul saptamanii, pe plaja din Mamaia abia mai gasesti loc sa arunci un ac. De doua zile, in statiune nu se mai gaseste niciun loc de cazare, iar plajele sunt pline.

Un loc bun, cu un colt de umbra si acces rapid la apa se da ca painea calda de la prima ora. Un sezlong costa, in medie, 20 de lei, insa pretul poate creste pentru plajele de lux.

Batalie mare e si pentru locurile de parcare. Dintr-un capat in altul al statiunii Mamaia, parcarile hotelurilor sunt pline ochi.

La ora cand soarele arde cel mai tare, se incing si gratarele, iar aglomeratia se muta la masa.

O masa intr-un local cu autoservire poate costa in jur de 20 de lei. La un resturant de lux, pretul creste exponential. In oricare dintre cazuri, bucatarii lucreaza la foc continuu.

Marea a avut sambata 28 de grade, iar aerul a fost si mai cald. Au fost 31 de grade in Mamaia si Costinesti si 30 la Neptun. In Vama Veche, cu un grad mai putin.

Dupa Mamaia, sudul litoralului incepe sa fie si el neincapator. Iar week-end-ul viitor ar putea aduce un nou record de turisti, odata cu deschiderea ultimului tronson din Autostrada Soarelui.

FOTO: Intact Images

Tot mai multi studenti fug de universitatile din Romania. Vezi de ce!... Vijelii si furtuni, incepand cu ora 15:00. Vezi aici zonele vizate!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x