Antena Căutare

Ioan Botis: "De luni, 13 septembrie intra in vigoare stopajul pentru obligatiile pe drepturi de autor"

Ioan Botis, noul ministru al Muncii, a anuntat, miercuri, la finalul sedintei de Guvern ca persoanele care obtin venituri din drept de autor nu vor mai fi nevoite sa depuna declaratiile si sa realizeze plata contributiilor. Acestea vor fi facute de catre platitori.

"Am reusit sa corectam problemele cu stagiul de cotizare. Am ramas pe aceeasi filosofie a legii 95/2006, a asigurarilor de sanatate - nu exista plafonare. Daca o persoana realizeaza venituri ocazionale nu plateste contributii sociale, iar daca are o relatie contractuala si traieste exclusiv din veniturile ocazionale baza de plafonare este de 5 salarii medii brute pe an.

In cazul in care are activitati desfasurate cu regularitate, reetiiv si are si salariu plateste baza de impozitare - plafonata la 5 salarii medii brute lunar. Daca o persoana are exclusiv drepturi de autor plateste la plafonul de 5 salarii medii lunar", a declarat


Decizia intra in vigoare dupa publicarea ordonantei in Monitorul Oficial. Potrivit ministrului Muncii, stopajul la sursa se va aplica incepand de luni, 13 septembrie.

Ioan Botis a mai precizat ca, in cazul persoanelor care au depus deja declaratiile respective se vor face regularizari.

La sfarsitul lunii trecute, in unitatile in care s-au depus declaratiile pentru drepturile de autor s-a creat haos, fiind luate cu asalt de oameni. Asta pentru ca normele metodologice la Ordonanta de Urgenta a Guvernului 58/2010, pentru modificarea si completarea Legii privind Codul Fiscal, stipulau plata contributiilor de catre beneficiari.

CNAS elibereaza din 2011 cardul national pentru asigurari de sanatate... VIDEO! Bacau: Un batranel chefliu a pus pompierii pe jar...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x