Antena Căutare

Ioan Botis este acuzat ca a secretizat informatii despre proiectele finantate cu bani europeni

Fostul ministru al Muncii Ioan Botis si subalterna sa Cristina Zedevei sunt acuzati ca au secretizat ilegal informatii publice legate de proiectele finantate din bani europeni. Interzicerea accesului la datele respective a venit la doar cateva zile dupa ce Institutul pentru Politici Publice a cerut detalii despre contractele obtinute de sotia fostului ministrului.



Institutul pentru Politici Publice a cerut, la 1 aprilie, copiile contractelor finantate, ale rapoartelor de evaluare si lista evaluatorilor. Peste trei zile, ministrul Botis semna ordinul prin care erau secretizate informatiile de genul celor cerute de IPP.

Fostul ministru al Muncii a gasit o explicatie: ordinul a fost initiat pe vremea cand ministerul era condus de catre Mihai Seitan, predecesorul sau, iar intentia era aceea de a impiedica accesul la date personale. Ordinul insa secretizeaza altceva, date tehnice, inclusiv rapoartele de evaluare a proiectelor. Mihai Seitan a negat ca ar fi dat vreun ordin asemantor pe perioada mandatului sau.

Proiectul Ligiei Botis a fost depus, aprobat si prefinantat in timp record, dupa ce Ioan Botis a preluat conducerea Ministerului Muncii. Botis a fost acuzat de conflict de interese si a demisionat la 20 aprilie.

Sursa: antena3.ro

Foto: Intactimages

Satu Mare: Tigari de contrabanda, vandute sub nasul politistilor... Sondaj CCSB: Peste 70% din romani cred ca tara se indreapta intr-o directie gresita...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x