Antena Căutare

Iohannis a promulgat legea! Data de 2 august devine zi naţională. Ce vor comemora românii

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea pentru instituirea pe 2 august a Zilei naţionale de comemorare a Holocaustului împotriva romilor - Samudaripen.

Iohannis a promulgat legea! Data de 2 august devine zi naţională. Ce vor comemora românii
Iohannis a promulgat legea! Data de 2 august devine zi naţională. Ce vor comemora românii

La 2 august 1944, în lagărul de concentrare de la Auschwitz-Birkenau, cei 2.897 de romi rămaşi în viaţă au fost exterminaţi în camerele de gazare.

"Se instituie ziua de 2 august ca Ziua naţională de comemorare a Holocaustului împotriva romilor - Samudaripen. Anual, cu prilejul Zilei naţionale de comemorare a Holocaustului împotriva romilor - Samudaripen, se pot organiza acţiuni culturale, simpozioane, mese rotunde şi acţiuni cu tematică specifică dedicate acestei zile. Ministerul Culturii, autorităţile administraţiei publice centrale şi locale pot organiza manifestări dedicate acestui eveniment", prevede proiectul de lege potrivit Agerpres.

Situație dramatică din cauza cazurilor de coronavirus. Care sunt județele care au trecut de 1.000 de îmbolnăviri de COVID-19

"N-au existat supravieţuitori romi sau sinti în lagărele de concentrare de la Auschwitz. Josef Mengele a manifestat interes în mod deosebit pentru romi şi i-a supus unor experimente îngrozitoare", argumentează în expunerea de motive iniţiatorul propunerii legislative, Vasile Daniel, deputat al Grupului minorităţilor naţionale din partea formaţiunii Partida Romilor "Pro Europa".

Iohannis a atacat la CCR legea educației privind identitatea de gen

Amintim că președintele Klaus Iohannis a atacat vineri la Curtea Constituțională modificarea legii educației, adoptată pe 16 iunie de Senat, prin care a fost interzisă în școli, în universități și în toate spațiile destinate educației și formării profesionale, orice referire la identitatea de gen.

”Considerăm că legea dedusă controlului de constituționalitate contravine prevederilor constituționale referitoare la statul de drept, principiul separației puterilor în stat, respectiv la respectarea Constituției și a legilor, la principiul egalității cetățenilor în fața legii, asigurarea accesului la învățătură, protecția copiilor și tinerilor, prevederilor privind libertatea conștiinței, libertatea de exprimare și la interzicerea cenzurii, precum și la la autonomia universitară”, se arată în sesizarea transmisă de președinte Curții Constituționale.

Starea de urgență, tot mai aproape de a fi instituită?! Ministrul Muncii, avertisment pentru români: ”O să ajungem să ev... Veste nesperată, în lupta cu pandemia. COVID-19 și-a găsit nașul: „Rezultatele sunt interesante, provocatoare şi încuraj...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x