Iohannis a promulgat legea prin care cursurile din învăţământul preuniversitar şi universitar se pot desfăşura şi online, în cazul stării de urgenţă sau asediu

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat joi proiectul de lege al senatoarei PSD Ecaterina Andronescu prin care cursurile din învăţământul preuniversitar şi universitar pot fi desfăşurate şi online, în perioada stării de urgenţă sau de asediu.

„În situa|ia in care se instituie starea de urgenţă sau starea de asediu potrivit prevederilor constituţionale, activităţile desfăşurate în învăţământul preşcolar şi şcolar se pot desfăşura şi online pentru pentru asigurarea exercitării dreptului fundamental la învăţătură prevăzut la art. 32 din Constituţie. (2) Pentru învăţământul preuniversitare, Ministerul Educaţiei şi Cercetării elaborează Metodologia derulării activităţilor în unităţile de învăţământ în sistem online, care cuprinde precizările necesare astfel încât să se asigure desfăşurarea activităţilor în cele mai bune condiţii”, arată legea promulgată de şeful statului.

De asemenea, „înstituţiile de învăţământ superior elaborează, în baza autonomiei universitare şi cu asumarea răspunderii publice, propria metodologie a derulării activităţilor desfăşurate in universitate în sistem online, aprobata de senatul universitar, care sa asigură buna desfăşurare a activităţilor”, conform sursei citate.

Senatul a adoptat, decizional, proiectul de lege pe 21 iulie şi a fost trimis la promulgare pe 27 iulie. Iniţiativa legislativă a fost adoptată de către senatori cu 102 voturi „pentru”, 26 de voturi „împotrivă” şi zero abţineri.

Parteneri
Dieta mediteraneană: principii, alimente permise și riscuri
Dieta mediteraneană este un regim alimentar bogat în ingrediente precum fructe, legume, cereale integrale și grăsimi sănătoase. Specialiștii în nutriție o recomandă drept o dietă delicioasă și hrănitoare. Aceasta are o mulțime de beneficii pentru sănătate.
Catine.ro
Ultimele știri