Căutare Live

Iohannis: Este normal să tratăm cu toată seriozitatea situaţia generată de apariţia cazurilor de coronavirus, dar nu există niciun motiv real de panică/ Comportamentul firesc este de a aplica cu rigurozitate recomandările autorităţilor

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, joi, un mesaj în contextul confirmării primului caz de coronavirus în România şi face apel la calm şi la respectarea indicaţiilor autorităţilor. Iohannis spune că situaţia trebuie tratată cu seriozitate, dar precizează că nu este niciun motiv de panică. ”Răspândirea de ştiri alarmiste sau chiar de ştiri false poate genera o epidemie de panică, cu consecinţe nocive pentru semenii noştri”, a scris Iohannis pe Facebook.

”Dragi români, Este normal să tratăm cu toată seriozitatea situaţia generată de apariţia cazurilor de coronavirus în Europa şi de confirmarea unui caz pe teritoriul României, dar nu există niciun motiv real de panică. Infecţia cu acest virus provoacă în marea majoritate a cazurilor doar simptome uşoare, dureri în gât, tuse şi febră, ca în orice răceală. Aşadar, comportamentul firesc pe care fiecare dintre noi trebuie să îl avem acum este de a aplica cu rigurozitate recomandările autorităţilor şi de a ne informa constant din surse credibile şi oficiale”, a scris, joi, Klaus Ioannis pe pagina de Facebook.

Preşedintele afirmă că ”instituţiile responsabile au luat toate măsurile care se impun pentru a împiedica răspândirea acestui virus în ţara noastră şi a limita efectele sale negative”.

”Să fim solidari în a descuraja orice încercări de a crea senzaţionalul în aceste momente. Răspândirea de ştiri alarmiste sau chiar de ştiri false poate genera o epidemie de panică, cu consecinţe nocive pentru semenii noştri. Să contribuim, cu responsabilitate, la preluarea informaţiilor utile de prevenţie şi să avem grijă să protejăm vârstnicii şi persoanele mai vulnerabile, cele care suferă deja de boli cronice”, a mai scris Iohannis.

Şeful statului a postat şi un afiş cu principalele măsuri care trebuie luate pentru prevenirea răspândiri virusului.

Sursa : news.ro

Klaus Iohannis, prima reacție după ce a fost confirmat primul caz de coronavirus în România: ”Nu există niciun motiv rea... Producători de medicamente: Nu există goluri de aprovizionare sau pericol de scumpire pentru medicamentele fabricate în ...
10 semne că te place un Rac. Cum să te comporți în preajma lui
Dacă ești atentă de fiecare dată la ce îți transmis astrele, poți afla 10 semne că te...
Horoscopul zilei de 30 septembrie 2022. Scorpionii se simt trădați. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 30 septembrie 2022 spune că nativii din zodiac au parte de o zi cu multe...
Parteneri
Lasagna cu legume. O rețetă mai simplă și mai sănătoasă
Catine.ro
Ultimele știri
x