Iohannis: Provocarea pentru autorităţile locale este să găsească soluţii pentru ca elevii să meargă la şcoală în condiţii de siguranţă

Preşedintele Klaus Iohannis susţine că provocarea pentru autorităţile locale este să găsească soluţii pentru ca elevii să meargă la şcoală în condiţii de siguranţă şi crede că, dacă un primar nu are soluţii, atunci ar trebui să nu mai candideze pentru această funcţie.

Iohannis a fost informat, miercuri, în conferinţă de presă, că primarul Brăilei a anunţat că şcolile sunt aglomerate şi nu vor putea începe cursurile şi să se respecte distanţarea fizică, iar în Gorj mulţi români întorşi din străinătate nu îşi înscriu copiii la şcoală, el fiind întrebat ce trebuie făcut în aceste situaţii. “Toate aceste chestiuni trebuie lămurite în plan local. De aceea am subliniat că decizia se descentralizează. Nu e posibil să stabilim la Bucureşti dacă într-o şcoală din Brăila poate să înceapă anul şcolar sau nu. Provocarea acum pentru primari, consilieri, conducerea consiliilor judeţene e să găsească soluţii în fiecare judeţ şi localitate pentru ca acolo copiii să meargă la şcoală în condiţii de siguranţă. Dacă un primar spune că nu are soluţii, atunci nu văd de ce ar candida în continuare pentru poziţia de primar”, a afirmat Klaus Iohannis.

Parteneri
Dieta mediteraneană: principii, alimente permise și riscuri
Dieta mediteraneană este un regim alimentar bogat în ingrediente precum fructe, legume, cereale integrale și grăsimi sănătoase. Specialiștii în nutriție o recomandă drept o dietă delicioasă și hrănitoare. Aceasta are o mulțime de beneficii pentru sănătate.
Catine.ro
Ultimele știri