Antena Căutare

Iohannis: Să nu minimalizăm impactul acestei crize. Solicit să fie analizate şi evaluate realist toate implicaţiile COVID - 19

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, la începutul primei şedinţe a Grupului de Lucru Interinstituţional pentru evaluarea impactului economic, financiar şi bugetar asupra României, generat de efectele COVID-19, că nu trebuie minimalizat impactul acestei crize, solicitând să fie analizate şi evaluate realist toate implicaţiile COVID - 19.

”Mesajul principal este să evaluăm în mod prudent şi responsabil implicaţiile, să nu minimalizăm impactul acestei crize. Este esenţial să identificăm cele mai potrivite mecanisme, prin care să protejăm nu doar sănătatea, ci şi funcţionarea societăţii noastre. Acest grup de lucru aduce la aceeaşi masă principalele instituţii. Evaluările şi previziunile economice trebuie să ne permită o anumită predictibilitate şi o reacţie rapidă şi eficientă”,a declarat preşedintele. Iohannis a afirmat trebuie să existe o bază bine fundamentată a unor măsuri de susţinere a economiei. ”Solicit acestui grup să analizeze şi să evalueze realist, toat implicaţiile COVID 19. Măsurile trebuie să ţină cont de interesele angajaţilor, companiilor, bugetului şi asta necesită anumite scenarii. Responsabilitatea şi prudenţa trebuie să ghideze exerciţiul de comunicare publică pentru a nu genera mai multă incertitudine şi neîncredere”, a subliniat preşedintele.

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, miercuri, cu premierul Ludovic Orban şi cu ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, pentru a discuta despre efectele epidemiei de coronavirus. În urma întrevederii s-a decis ca preşedintele Klaus Iohannis să prezideze, la ora 16.00, prima întâlnire a Grupului de Lucru Interinstituţional pentru evaluarea impactului economic, financiar şi bugetar asupra României, generat de efectele COVID-19.

Grupul de lucru interinstituţional GLI-ECOROM a fost înfiinţat prin Memorandum al Guvernului, în vederea evaluării şi monitorizării de către autorităţile publice cu atribuţii în domeniul economico-financiar, împreună cu reprezentanţii mediului de afaceri, a riscurilor economice generate de epidemia cu noul coronavirus la nivelul României, respectiv pentru elaborarea de recomandări şi propunerea de măsuri eficiente pentru evitarea acestor riscuri.

Grupul de lucru îşi desfăşoară activitatea sub coordonarea Cancelariei Prim-ministrului şi a Administraţiei Prezidenţiale, prin Departamentul Politici Economice şi Sociale.

Sursa : news.ro

Un avion cu 98 de pasageri de la Dortmund a aterizat pe Aeroportul din Târgu Mureş/ 41 dintre pasageri, care veneau din ... Modificările la programul "Prima Casă", la un pas de adoptare. Ce schimbări vor parlamentarii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x