Antena Căutare

Geo Saizescu: Fara Sergiu Nicolaescu, istoria filmului romanesc nu poate sa existe

Moartea lui Sergiu Nicolaescu i-a intristat profund pe actorii care ar lucrat cu el, dar si pe ceilalti apropiati ai sai.

Ion Iliescu, fost coleg in Senat cu Sergiu Nicolaescu, a fost printre primele personalitati care si-au exprimat regretul fata de moartea celebrului regizor.

"Am stabilit o relatie foarte apropiata. El mi-a si povestit acest incident, ca a cazut pe gheata. Este o pierdere cumplita. El ramane un clasic al filmului nostru. A fost un om care si-a legat viata de domeniul filmului", a declarat Ion Iliescu.

Regizorul Geo Saizescu a declarat ca nu va mai fi nimeni precum Sergiu Nicolaescu, fara de care "istoria filmului romanesc nu poate sa existe: "El va ramane un invingator pentru viitor, pentru ca fara el, istoria filmului romanesc nu poate sa existe. Un altul ca Sergiu Nicolaescu in filmul istoric care a promovat spiritul national nu va mai fi cu siguranta", a spus regizorul Geo Saizescu, joi, intr-o interventite telefonica la Antena 3.

"Nici nu puteam incepe anul asta mai prost decat cu aceasta veste care m-a bulversat. Un mare creator de film, poate cel mai mare creator de film din tara noastra. Un om pe care il vom regreta enorm. Ne vom da seama cine a fost Sergiu Nicolaescu la un timp dupa disparitia sa. Iata ca nu untem nemuritori", a declarat Alexandru Arsinel.

Mircea Albulescu, actorul care a jucat in primul lungmetraj al regizorului, a fost si el puternic afectat de moartea lui Nicolaescu: "Imi este greu sa rascolesc prin amintiri in aceste momente, dar tot ce pot sa spun acum este ca Sergiu Nicolaescu a fost un om minunat, un meserias minunat, un coleg minunat si, din pacate, in aceasta dimineata a pierdut una dintre putinele lui lupte, pentru ca, toata viata lui a fost un castigator. Dumnezeu sa-l odihneasca!".

Dupa excesele alimentare din ultimele zile, romanii au trecut la miscare... Sergiu Nicolaescu, viata ca un film. Regretul etern al maestrului: ca nu a avut copii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x