Antena Căutare

Ionel Mantog si Ion Vulpe, condamnati la cinci ani de inchisoare cu executare

Fostul director al Complexului Energetic Turceni, Ionel Mantog, si fostul director general al Companiei Nationale a Lignitului Oltenia, Ion Vulpe, au fost condamnati luni de curtea suprema la cinci ani de inchisoare cu executare. Cei doi au fost acuzati de abuz in serviciu, in forma calificata, in dosarul "Stramutatilor de lux".

Mantog a fost ridicat de mascati de la apartamentul sau, in timp ce Vulpe a fost incatusat de reprezentatii IPJ Gorj in vila pe care si-a construit-o in cartierul Primaverii, la marginea orasului Targu Jiu, vila care a si jucat un rol important in condamnarea de acum. Instanta Suprema a dispus totodata ca Mantog sa plateasca aproape 380.000 de lei, iar Vulpe peste 450.000 de lei, sume dobandite din savarsirea infractiunii.

Mantog si Vulpe au fost trimisi in judecata in 2006, fiind acuzati ca ar fi beneficiat de informatii clasificate din interiorul societatii pe care o conduceau pentru a achizitiona din timp terenuri in zonele ce urmau a fi expropriate de compania miniera, in schimbul acestora urmand sa le fie reconstruite vile la marginea municipiului Targu Jiu, in cartierul Primaverii.

Cazul furtului de arme de la Ciorogarla: 87 de ani de inchisoare, pentru clanul Preda!... O nava cu echipaj romanesc s-a izbit de malul Dunarii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x