ÎPS Pimen, comemorat cu fast la Suceava, la 40 de zile de la trecerea în neființă. Anunțul făcut de primarul orașului: ”Va fi zi de doliu, vor fi coborâte steagurile în bernă!”

ÎPS Pimen ar putea fi comemorat cu surle și cu trâmbițe la sfârșitul lunii iunie, când se împlinesc 40 de zile de la moartea sa, întrucât primarul Sucevei, Ion Lungu, vrea să declare 30 iunie zi de doliu în oraș. 

ÎPS Pimen, comemorat cu fast la Suceava, la 40 de zile de la trecerea în neființă. Anunțul făcut de primarul orașului: ”Va fi zi de doliu, vor fi coborâte steagurile în bernă!”

Mai exact, primarul Ion Lungu a dezvăluit că va iniția un proiect de hotărâre de Consiliu Local pentru ca 30 iunie să fie zi de doliu în în municipiul Suceava.

ÎPS Pimen, condus pe ultimul drum de O MIE de oameni, în ciuda regulilor impuse la înmormântări. Credincioșii, cu mască sau fără, au stat laolaltă

”Când se împlinesc 40 de zile de la moartea Înaltului Pimen, adică marţi 30 iunie, când se va face pomenirea, vrem să declarăm zi de doliu în municipiul Suceava. Vor fi coborâte steagurile în bernă la toate instituţiile publice. Având în vedere contribuţia Înaltpreasfinţitului Pimen, care a binecuvântat peste 100 de lăcaşuri de cult în judeţ, din care peste 20 în muncipiul Suceava, mi se pare corect să închinăm această zi de doliu atunci cînd se împlinesc 40 de zile de la moartea Preasfinţiei Sale. Eu, ca un creştin ortodox practicant, am această obligaţie”, a declarat Ion Lungu.

ÎPS Pimen a murit după ce s-a infectat cu coronavirus

Arhiepiscopul Pimen al Sucevei şi Rădăuţilor a încetat din viaţă miercuri, în jurul orei 0,50, la Institutul "Matei Balş" din Capitală, în urma unui al doilea atac de cord.

Imagini LIVE de la înmormântarea lui ÎPS Pimen, transmise de Arhiepiscopie! Credincioșii, așteptați la pomenirea de 40 de zile - VIDEO

Din cauza infectării cu noul coronavirus, ierarhul fusese transportat de la Suceava la Bucureşti cu un elicopter SMURD pe data de 20 aprilie. În urma complicaţiilor pulmonare apărute, părintele arhiepiscop în vârstă de 90 de ani fusese intubat.

Prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Ce feluri de mâncare preferă Kate Middleton
Puțini știu care e prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Printre felurile de mâncare pe...
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2021. Săgetătorii sunt plini de energie. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2021 vine cu multe vești bune pentru nativii din zodiac....
Parteneri
Imagini rare cu membrii Familiei Regale când erau bebeluși. Cât de similar arătau Prințul William și Prințul George când învățau să meargă
Publicul adoră să vadă imagini cu membrii Familiei Regale când erau bebeluși. Fotografiile cu Prințul William și Prințul George, alături de ceilalți copii regali, au apărut în nenumărate publicații din întreaga lume, dar unele dintre sunt mai rare. Printre acestea se numără și poze cu moștenitorii tronului atunci când învățau să meargă. 
Catine.ro
Ultimele știri