Antena Căutare

Ironia sortii: Cel mai mare adapost de maidanezi din lume se afla in Romania

Indiferent cine va fi gasit vinovat pentru tragedia lui Ionut, un lucru e cert: maidanezii trebuie sa dispara de pe strazi. Nu e neaparat nevoie sa fie eutanasiati. Pot foarte bine sa fie dati spre adoptie, dar nu cum s-a facut pana acum, cand animalele erau eliberate la cateva ore sau poate zile dupa ce erau luate pe semnatura.

Se poate si altfel, dupa cum demonstreaza ONG-ul care administreaza cel mai mare adapost pentru maidanezi din intreaga lume, care se afla langa Pitesti. In fiecare saptamana, pleaca de aici zeci de maidanezi in Germania.

La Biobaza Smeura, de langa Pitesti, sunt 3.000 de caini ajunsi la maturitate si 600 de pui. dapostul de langa Pitesti a intrat in Cartea Recordurilor. Acesta nu e singurul motiv de lauda al celor care-l administreaza.

Cainii nu stau o vesnicie in padocuri. "Supapa noastra este in Germania, avem transport. Adoptiile in Germania sunt foarte bune, bine verificate. Am avut si saptamani mai nefericite pentru noi, cu 20-30 de caini, am avut si mai bune, cu 50-60", a declrat Maria Voicu, directorul adapostului.

In fiecare luna, ONG-ul cheltuieste in jur de 50.000 de euro, pentru ingrijirea animalelor.

Banii se duc pe salariile celor 87 de angajati, pe hrana maidanezilor, pe sterilizare si pe tot felul de interventii medicale. O parte dintre patrupedele din adapostul de la Smeura ajung la iubitorii de caini din Romania.

Pentru ca adapstul de la Smeura este aproape plin, conducerea se pregateste sa construiasca noi padocuri.

Puteti urmari editiile integrale ale Observatorului pe AntenaPlay.ro.

Andreea Berecleanu, marturii cutremuratoare despre bunicul ei, victima a tortionarului Ion Ficior... O statuie unica in lume i-a adus un dosar penal unui roman!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x