Live acumObservator 06 Weekend
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Măsuri fără precedent în Italia. Aproape 60 de milioane de persoane, plasate în carantină după ce numărul persoanelor infectate a crescut fulminant, în doar 24 de ore

Numărul persoanelor infectate cu noul tip de coronavirus în Italia a crescut cu aproape 1800 de cazuri, în doar 24 de ore, motiv pentru care autoritățile au decis să ia măsuri fără precedent, și anume întreaga țară a fost plasată în carantină.

Măsuri fără precedent în Italia. Toată țara, plasată în carantină după ce numărul persoanelor infectate a crescut fulminant, în doar 24 de ore

Astfel, măsurile luate pentru Lombardia, în urmă cu câteva zile, au fost extinse la nivelul întregii țări, potrivit Antena 3.

Italia va deveni zonă roșie începând de mâine dimineață, de la ora 8:00. Această măsură vine după ce numărul deceselor provocate de coronavirus a ajuns la 463, iar cel al persoanelor infectate a crescut cu 1797, în doar 24 de ore.

Aproape 60 de milioane de persoane vor fi plasate sub carantină și obligate să stea acasă după ce numeroase cazuri de infecții cu noul tip de coronavirus s-au înregistrat în ultimele 24 de ore.

Astfel, deplasările vor fi interzise, cu excepția unor „motive de muncă importante” sau „probleme grave familiale sau sanitare”, a anunțat Conte, într-o conferință de presă.

Primul ministru Giuseppe Conte a spus că măsurile, care vor intra în vigoare marţi, urmează să apere membrii cei mai fragili ai societăţii.

De asemenea, toate evenimentele sportive, inclusiv meciurile de fotbal, au fost suspendate.

Lombardia, în carantină de două zile

Guvernul italian a luat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, măsuri extraordinare, plasând în carantină sau izolare o mare parte din nordul țării, ceea ce restrângea libertatea de mișcare pentru aproape un sfert din populația țării într-o regiune considerată motorul economic al țării.

„Ne confruntăm cu o situație de urgență. Este o urgență națională”, declara premierul Giuseppe Conte anunțând într-o conferință de presă, susținută după ora 2:00 noaptea, decretul prin care se impune carantina în regiunea Lombardia și în 14 provincii. Cel puțin 16 milioane de oameni erau vizați de restricțiile de circulație, până la începutul lunii aprilie.

Coronavirus în România - LIVE TEXT. Oficial! Se închid școlile în România

„Va exista obligația pentru toată lumea de a evita orice deplasare, ieșirea și intrarea în aceste zone. Chiar și în interiorul acestor zone, deplasările vor fi permise doar în scopuri dovedite de muncă, pentru situații de urgență și din motive de sănătate. Înțelegem că sunt măsuri care cer sacrificii, unele mici, altele foarte mari. Dar este momentul să fim responsabili. Trebuie să ne conformăm, să nu încălcăm măsurile”, a spus premierul.

Oficial! Alte două cazuri de coronavirus, confirmate în România. Numărul persoanelor infectate ajunge la 17

Provinciile vizate de măsurile de carantină erau: Modena, Parma, Piacenza, Reggio Emilia, Rimini, Pesaro e Urbino, Alessandria, Asti, Novara, Verbano Cusio Ossola, Vercelli, Padova, Treviso și Veneția. Acum, acestea au fost extinse la nivelul întregii țări.

Recomandari