Antena Căutare

Iurie Darie, ultimele aplauze. Aproape o mie de oameni i-au spus adio marelui actor

Focuri de arma trase de garda regelui, aplauzele multimii si suspinele unei jumatati ramase singura. Au fost putinele sunete in drumul tacerii spre mormant al actorului Iurie Darie. Toate privirile pline de lacrimi au fost indreptate catre Anca Pandrea. Suferinta ei pare sa fi depasit limitele acestei lumi

Cosciugul lui Iurie Darie a fost scos din Sala Studio a Teatrului de Comedie, in jurul orei 14. Sute de oameni care l-au apreciat pe marele actor, au venit sa-i aduca un ultim omagiu, sa-l aplaude pentru ultima oara si sa il planga, alaturi de cea care nu vrea sa mai traiasca fara el. Anca Pandrea, sfasiata de durere, a cerut sa se difuzeze "cantecul lui Iura", iar oamenii l-au putut auzi, in difuzoare, pe Iurie Darie cantandu-si dragostea.

Anca si Alexandru. Mama vitrega. Fiu vitreg. Astazi, au fost mama si fiu. Impresionati de durerea actritei, oameni simpli au venit sa-i sarute mana.

Mai apoi, corpul neinsufletit al lui Iurie Darie a fost transportat spre Cimitirul Sfanta Vineri din Capitala. Acolo, aproape o mie de persoane asteaptau sa ajunga cosciugul cu Iurie Darie. Florin Piersic, Ion Dichiseanu, Ecaterina Andronescu, Segiu Nicolaescu, Mihai Constantin, Rodica Popescu Bitănescu, Ion Dichiseanu, Geo Saizescu, Daniela Nane, George Ivaşcu, Alice Barb şi Magda Catone sunt doar cateva dintre numele mari care l-au condus pe ultimul drum pe marele actor.

Slujba de inmormantare a fost oficiata de un sobor de cinci preoti, in fata capelei. S-a terminat dupa ora 15, iar la final Sergiu Nicolaescu a rostit cateva cuvinte: "Pastram o amintire sfanta pentru tine și o mare prietenie".

Coroane de flori au fost depuse din partea fiului actorului, regizorul Alexandru Darie, care este directorul Teatrului Bulandra, din partea colegilor de la Teatrul de Comedie, acolo unde a jucat regretatul artist, din partea actorului Victor Rebengiuc, a Teatrului Odeon, a Teatrului Nottara, a lui George Ivascu, a presedintelui Traian Basescu, a premierului Victor Ponta, a primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu si din partea senatorului Marius Marinescu, dar si a unor prieteni si admiratori.

Regele Mihai si-a trimis garda de onoare sa-i pazeasca lui Iura ultimul drum. Sicriul a fost purtat de militari, care au si tras cele trei salve, la coborarea sicriului in mormant, in aplauzele celor prezenti. Ultimele aplauze...

Ministrul Apararii, despre cazul oficialului roman la Chisinau: Nu este exclus sa fie o provocare... Octrotitorul celor pagubiti, Sfantul Mina, a adus astazi mii de oameni la o coada a credintei si sperantei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x