Jaf la Casa de Pensii Timişoara! Poliţiştii nu au reuşit să-i captureze pe indivizi

Hoţii au reuşit să fure 240 de mii de lei din Casa de Pensii Timişoara! Indivizii au forţat uşa din spatele clădirii, după care au spart două seifuri cu ajutorul unor extinctoare.

Hoţii au reuşit să fure 240 de mii de lei din Casa de Pensii Timişoara! Indivizii au forţat uşa din spatele clădirii, după care au spart două seifuri cu ajutorul unor extinctoare.

Furtul a fost descoperit dimineaţa, atunci când paznicul a ajuns la serviciu. Instituţia nu are pază permanentă, iar pe timpul nopţii funcţionează doar un sistem de alarmă care, de altfel, s-a şi declanşat.

Marius Hamburger - purtător de cuvânt Casa Judeţeană de Pensii Timiş: Se pare, tot din primele cercetări, că cei care au pătruns în timpul nopţii, au vizat, în primul rând, serverele, astfel încât au putut să anuleze sistemul de alarmă şi de supraveghere.

Cei de la firma care administrează sistemul de alarmare ar fi verificat şi nu ar fi văzut nimic suspect.

Prima grijă a atacatorilor a fost sistemul de supraveghere, astfel încât au întors acea cameră, iar mai apoi au spart uşa aflată în spatele clădirii, au intrat, au urcat scările, iar mai apoi s-au dus în camerele unde există serverele şi au distrus întregul sistem informatic.

După care au plecat cu 240 de mii de lei. Banii furaţi erau destinaţi unor tratamente balneare pentru pensionari sau ca ajutoare de înmormântare.

Tănascu Gheorghe, paznic casa de pensii: Am văzut uşi forţate, uşa din spate forţată şi atunci am zis: hai să mă duc la caserie, singurul loc, mă gândeam ce să ia? Calculatoare? Şi acolo a fost problema.

Cei care au avut nevoie de adeverinţe ori să-şi depună dosarul de pensie au fost nevoiţi să aştepte ore bune, până când anchetatorii au verificat zona.

Surse din anchetă spun că indivizii ar fi acţionat la pont. Şi asta pentru că hoţii au ştiut, cel mai probabil, că peste weekend a rămas o sumă însemnată de bani în clădire. Poliţiştii au deschis dosar penal pentru furt calificat.

Ultimele știri