Antena Căutare

Jandarmeria, decapitata: Antonescu si Rugina au fost demisi

Seful Jandarmeriei Romane, Olimpiodor Antonescu, si adjunctul acestuia, Nicolaie Rugina, au fost demisi de ministrul de Interne, Traian Igas, de la conducerea institutiei, in urma scandalului privind angajarile ilegale din Inspectoratul General al Jandarmeriei Romane.

Secretarul de stat in Ministerul de Interne, Ioan Dascalu, a anuntat, luni, ca Parchetul ICCJ a inceput urmarirea penala in cazul lui Olimpiodor Antonescu si Nicolaei Rugina.

Totodata, au fost destituiti din functii comisarii Ioan Valentin Opritescu, Constantin Toleriu si colonelul Marian Grigoroiu.

Impotriva acestora s-a inceput urmarirea penala in dosarul in care sunt cercetati si Gheorghe Nicolaie Rugina, fostul sef al resurselor umane din MAI, Adrian Patrascu, si fostul secretar general al MAI, Cristian Baci.

In 7 ianuarie, procurorii Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) au inceput audierile in dosarul deschis la cererea ministrului de Interne Traian Igas in urma neregulilor descoperite de Corpul de Control in organizarea unor concursuri de angajare in Jandarmerie.

Surse judiciare declarau ca persoanele audiate au dat detalii despre procedura de angajare folosita in cazul celor trei recrutari de ofiteri superiori pentru Jandarmerie considerate ilegale de membrii Corpului de control al ministrului Igas.

Potrivit acelorasi surse, la audieri ar urma sa fie citati si sefii din Jandarmerie si ministerul condus de Traian Igas identificati de Corpul de control ca fiind responsabili pentru neregulile la angajari, printre acestia fiind Gheorghe Nicolaie Rugina, Adrian Patrascu Cristian Baci.

In 5 ianuarie, Parchetul instantei supreme a inceput urmarirea penala "in rem" in cazul angajarilor ilegale in Jandarmerie. Procurorii Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica vor face cercetari in aceast caz sub aspectul savarsirii infractiunilor de abuz in serviciu contra intereselor publice, neglijenta in serviciu, fals material in inscrisuri oficiale, fals intelectual si fals in declaratii.

Pe baza concluziilor unei investigatii a Corpului de control din MAI, ministrul Traian Igas a sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, "pentru efectuarea cercetarilor sub aspectul infractiunilor de abuz in serviciu, fals si uz de fals".

Tot articolul, in Jurnalul National

Gigantii IT&C angajeaza. IBM, Microsoft, Oracle, Dell, dar si operatorii telecom au dat startul... Soferii schimba benzina pe gaz...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x