Antena Căutare

Jandarmeria: Sunt 7 judete care au obtinut autorizatie de protest

Viorel Moise, colonel in Jandarmeria Romana, a facut luni cu noi declaratii despre protestele din ultimele 5 zile.

Principalele declaratii al Jandarmeriei

Cuvantul de ordine a fost dialogul si activitatile preventive desfasurate anterior. Cifra participantilor a fost variabila, ajungand la 1500, 1600 de persoane. Am reusit sa gestionam bine in Capitala adunarea de ieri si datorita spiritului civic al participantilor. Multumim pentru pastrarea climatului pasnic si speram ca modelul lor va fi preluat si de alti participanti.

Un grup de cateva zeci de persoane au inceput sa reediteze luni ce s-a intamplat duminica. Pana la final nu am avut probleme deosebite. Am intalnit persoane care au venit la protest cu obiecte care nu aveau ce cauta asupra lor. Au fost depistate droguri, rucsacuri, un pistol cu bile, arme albe, sisuri, caschete, cagule, masti medicinale, surubelnite.

Au fost aplicate si o serie de contraventii, 19 dintre persoanele care au fost sanctionate aveau antecedente penale, doua persoane erau suporteri ai echipelor de fotbal. S-a constatat ca 5 dintre acestia aveau antecedente penale, 3 dintre ei fiind suporteri ai unor echipe de fotbal din Capitala.

Nu am avut raniti din randul fortelor de ordine, iar dintre protestanti nu au fost cauzuri de vatamari si alteprobleme

Sunt 7 judete in care s-a obtinut autorizatie de protest: Braila, Caras Severin, Constanta, Galati, Sibiu, Timis si Vrancea, insa Jandarmeria va apara si asigura ordinea la toate manifestarile.

Unde situatia va degenera vom actiona cu fermitate si vom asigura sanatatea tuturor cetatenilor fie ca participa sau nu. Ultimul apel pe care il fac pentru aceste proteste este sa se respecte ordinele legale si fortele de ordine.


Foto: Intact Images

Uniunea Studentilor din Romania nu va participa la actiunile de protest... Cele cinci confederatii sindicale nu vor participa la sedinta convocata astazi de premierul Boc...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x