Antena Căutare

Jocul "Lapte gros", sport extrem pentru elevii din scolile romanesti

Jocurile copilariei noastre au devenit sport extrem in scolile din Romania. Internetul e plin de inregistrari care arata ca un joc cum este "Lapte gros" se poate transforma usor in pericol public. Copiii cad, se ranesc, in timp ce altii rad si filmeaza. Profesorii nu intra in salile de clasa pentru a-i controla pe elevi, iar inspectorii scolari sustin ca mai mult decat sa interzica jocurile de acest fel in salile de clasa, n-au ce face.

Ceva durere, cateva reprosuri si joaca din sala de clasa merge mai departe. Filmarea postata pe internet are sase minute. Probabil joaca a durat mai mult, vreme in care niciun profesor nu a intrat sa vada ce fac elevii.

Culmea e ca scena se petrece in timpul unei ore de curs, nu intr-o pauza. Elevii au dat la o parte bancile ca sa-si faca loc pentru alergare. Filmarea se incheie in momentul in care doi elevi il cearta pe cel care filmeaza.

Tot pe internet descoperi la o simpla cautare o alta varianta a jocului. Lapte gros pe inaltime, nu pe lungime.

Elevii se pare ca au un principiu clar definit. Daca nu joci "lapte gros" in clasa nu esti elev. Indiferent daca esti fata sau baiat.

Desi a cazut in cap si a ramas lata pe podea, o eleva din Galati a avut noroc si nu a avut nevoie de ingrijiri medicale. Asa ca directoarea s-a gandit sa-l sanctioneze doar pe elevul care a filmat.

Si la altii e posibil. In Statele Unite, baietii joaca lapte gros sub forma unui alt joc romanesc: "cerem varf".

In Romania regulamentul scolar spune clar: jocurile precum Lapte Gros sunt interzise in sala de clasa, iar profesorii au obligatia sa stie pas cu pas ce fac elevii pe care-i au pe semnatura.

Iarna ingenuncheaza Romania: Drumuri blocate, localitati in bezna, scoli inchise... Afacerea "vidanja", profitabila la marginea Bucurestiului, functioneaza la limita legii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x