Antena Căutare

Jucării notificate ca periculoase şi obiecte inscripţionate cu nume de branduri renumite, găsite de Protecţia Consumatorilor la firmele care vând suveniruri pe Valea Prahovei. FOTO

Jucării cu diverse abateri, unele care nu respectă cerinţele de siguranţă sau care erau notificate ca periculoase, precum şi obiecte textile sau de uz casnic inscripţionate cu numele unor branduri renumite au fost găsite de comisarii de la Protecţia Consumatorilor la firmele care comercializează suveniruri pe Valea Prahovei.

Jucării cu diverse abateri, unele care nu respectă cerinţele de siguranţă sau care erau notificate ca periculoase, precum şi obiecte textile sau de uz casnic inscripţionate cu numele unor branduri renumite au fost găsite de comisarii de la Protecţia Consumatorilor la firmele care comercializează suveniruri pe Valea Prahovei.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, prin Direcţia Generală Control, a făcut, la sfârşitul săptămânii, acţiuni de consiliere a operatorilor economici care îşi desfăşoară activitatea pe Valea Prahovei, se arată într-un comunicat de presă transmis, duminică seară, de ANPC. Totodată, s-au făcut verificări privind respectarea drepturilor consumatorilor la unităţile dintre staţiuni unde se vând suveniruri, la cele de alimentaţie publică şi cazare.

"Au fost identificate la comercializare diverse jucării care prezentau abateri privind inscripţionarea numelui, a denumirii comerciale înregistrate sau a mărcii înregistrate a producătorului şi/sau a importatorului, precum şi a adresei la care aceştia pot fi contactaţi, abateri privind marcajul de conformitate CE, abateri privind cerinţele generale de siguranţă şi abateri privind declaraţia de conformitate. De asemenea, se aflau la comercializare o serie de jucării (pistoale cu bile, slime-uri etc.), produse notificate prin sistemul RAPEX", arată ANPC. În urma controalelor, au fost găsite la comercializare produse textile şi articole de uz casnic inscripţionate cu branduri renumite, precum Audi, Mercedes-Benz, Volkswagen, Dacia Logan, Opel.

"Acţiunile de verificare ale colegilor noştri privind activitatea desfăşurată de operatorii economici au continuat cu zona Valea Prahovei. Parcurgând registrele unice de control am observat că unii operatori economici, cu toate că au mai fost consiliaţi în trecut, au ales să nu respecte cele semnalate de către această autoritate şi automat să nu respecte consumatorul. Această acţiune, aşa cum am promis, a avut un rol de ultim avertisment! Sezonul acesta va fi dedicat exclusiv consumatorilor! Iar cei care nu acceptă acest lucru ar trebui să se apuce de o altă activitate", a afirmat Horia-Miron Constantinescu, preşedintele ANPC, citat în comunicat.

Sursa : news.ro

Rezultate Loto 6/49, 29 septembrie 2019. Rezultate Loto Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc, Noroc Plus... Imagini care taie răsuflarea! Câţiva prieteni şi-au legat hamacul de stânci abrupte şi au rămas suspendaţi la 200 de met...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x