Antena Căutare

Judecatoare de la ICCJ, audiata de DNA in cazul mitei din portul Constanta

Judecatoarea Georgeta Barbalata, de la ICCJ, a fost audiata de procurorii DNA in cazul mitei din portul Constanta. Potrivit anchetatorilor, sotul acesteia facea afaceri cu o persoana cercetata in dosar.

Georgeta Barbalata a fost chemata la audieri, dupa ce anchetatorii au descoperit o fotografie cu un grup din care faceau parte atat inculpatul, cat si judecatoarea si sotui ei.

Din fotografii ar reiesi ca magistratul se afla intr-un grup format din aproximativ 30 de persoane, intre care se afla si Hua Le Duc, cetatean romano-vietnamez suspectat de spalare de bani si trimis in judecata intr-un alt dosar penal. Pozele ar fi fost facute in urma cu aproximativ cinci ani, in timp ce judecatorul se afla in vacanta.

Potrivit avocatilor, Georgeta Barbalata le-ar fi spus procurorilor ca ea nu cunoaste imprejurarile in care Hua Le Duc se afla acolo si ca nu-l cunoaste personal.

Operatiunea declansata luna trecuta de DNA in portul Constanta Sud-Agigea a dus la demiterea și arestarea preventiva a fostului secretar al Ministerului Administratiei si Internelor, Laurențiu Mironescu. Mironescu este cercetat in stare de arest preventiv pentru evaziune fiscala si contrabanda cu marfuri din afara UE in Portul Constanta.

In dosarul privind importurile nelegale din Portul Constanta sunt cercetate 30 de persoane, dintre care 28 au fost arestate, una a primit mandat de arestare in lipsa. Senatorul PDL Mircea Marius Banias are interdictie de a parasi tara pentru 29 de zile.

Foto: Intactimages

VIDEO! Vaslui: Tanara cu probleme mentale, legata cu sfoara de un copac... VIDEO! Vezi cum arata omul cu picior de elefant!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x