Antena Căutare

Județul din România unde angajații primesc spor de hemoroizi. Ce a determinat conducerea să ia o astfel de decizie

Angajații unei instituții a Statului, din județul Neamț, vor primi un „spor de hemoroizi”, motivul fiind acela că petrec mult timp stând pe scaun.

angajati la birou
Județul din România unde angajații primesc spor de hemoroizi. Ce a determinat conducerea să ia o astfel de decizie | Profimedia

Cu alte cuvinte, o parte dintre angajații Consiliului Județean (CJ) Neamț, care lucrează în asistența socială, au obținut un spor de hemoroizi, notează Adevărul.

Citește și: Șeful care pedepsește angajații întârziați. Ce le face celor care ajung mai târziu chiar și cu 1 minut de la începerea programului

În județul Neamț, mai mulți angajați ai unei instituții de stat vor primi spor de hemoroizi

CJ Neamț a votat, în ședința din 29 iunie 2023, acordarea a șapte zile în plus la concediul de odihnă al angajaţilor din trei centre de îngrijire, coordonate de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, instituţie din subordinea Consiliului Județean, mai arată sursa citată anterior.

Aleșii locali au motivat Hotărârea făcând referire la expertiza medicală a locului de muncă, în care se arată că personalul – şefi, funcţionari, şoferi, îngrijitori – sunt expuşi unor „riscuri“, pentru că stau mult pe scaun, la monitoare şi la volan, astfel că pot căpăta afecţiuni medicale, inclusiv boli hemoroidale, notează Adevarul.ro.

Preşedintele CJ Neamț, Ion Asaftei, a precizat că un astfel de spor este acordat, din 2019, angajaţilor de la centrele din Roman şi Păstrăveni, iar zece zile celor de la Războieni, din 2022.

Citește și: Singurul patron care își ia cei 60 de angajați cu el în vacanțele de lux, pe banii lui: „Tot personalul este fericit”

Laurențiu Crețu, consilier județean Neamț, a declarat pentru Digi24 că „în baza unui buletin înfăptuit de o doctoră de la DSP Suceava s-a ajuns la concluzia că acești angajați sunt defavorizați și lor li se cuvine un concediu de odihnă suplimentar. Noi avem în Consiliul Județean Neamț instituții subordonate, precum troleibuzul, unde șoferii lucrează cel până 8 ore pe zi într-o poziție prelungită la volan pentru a transporta locuitorii și totuși nu beneficiază de 7,8, 10 zile de odihnă”.

„Vom fi din nou ţinta glumelor şi ironiilor la nivel naţional. Şi nu pentru că a ars spitalul, a căzut vreun pod sau a mai fugit careva, ci din cauza încăpăţânării actualului preşedinte al CJ Neamţ de a iniţia un proiect prin care se încearcă acordarea a 7 zile de concediu suplimentar întregului personal de la Centrele pentru Persoane Adulte cu Dizabilităţi Târgu Neamţ, Oşlobeni şi Bozieni”, declara recent consilierul județean Laurenţiu Creţu, conform Adevarul.ro.

Vezi mai multe ştiri de ultimă oră pe observatornews.ro

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor retrage un produs nociv de pe piață: „Nu există teste făcute”... Prin ce a trecut un român în vacanță în Albania. Motivul pentru care experiența i-a lăsat un gust amar...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x