Live acumObservator 06 Weekend
Prime Time 20:00Poftiţi pe la noi: Poftiţi la Nea Marin!

Jumătate de milion de pensionari nu și-au primit încă pensiile. Oamenii se plâng că nu mai au nici bani de pâine

La jumătatea lunii ianuarie 2020, jumătate de milion de pensionari din România încă își așteaptă pensia. Guvernul anunțase întârzieri ale livrării veniturilor pentru cei vârstnici, iar data pare să se fi prelungit până pe 20 ianuarie.

Pensiile întârziate a lăsat jumătate de milion de români fără bani

Jumătate de milion de pensionari nu şi-au primit, încă, banii pentru această lună şi trebuie să mai aştepte până pe 20 ianuarie. Ministerul Muncii n-ar fi făcut plăţile către Poşta Română în timp util, potrivit unor surse citate de Antena 3. Până acum, ministrul Violeta Alexandru nu a oferit explicaţii clare pe acest subiect.

Pensionarii aflați în această situație au făcut cozi la Casele de Ajutor Reciproc din toată ţara, în aceste zile, pentru a face rost de bani. De obicei, Poşta Română livrează banii pentru 3,2 milioane de pensionari între întâi şi 15 ale lunii.

Pentru că bugetarii au avut mai multe zile libere la finalul anului trecut, perioada a fost decalată: între 10 şi 20 ianuarie. Însă nici aceasta nu a fost respectată, pentru că banii nu ar fi plecat din conturile Ministerului Muncii către Poşta Română, susţin unele surse.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro