Antena Căutare

Jumătate de România, cu toaleta în curte. La oraș, 87.7% din populație e conectată la canalizare

Jumătate din populaţia României merge la WC în fundul curţii şi nu are acces la apă potabilă curentă. Sistemul de canalizare e doar un vis pentru cei care locuiesc la ţară, dar există şi orăşeni care nu beneficiază de acest privilegiu.

Un sat din Ilfov, la doi paşi de Capitală pare un loc desprins din alte secole. Bunicii încă mai scot apă din fântâni, iar construcţiile şubrede din lemn ţin loc de toalete. În ţara unde umorul compensează sărăcia, au apărut şi primele WC-uri înmatriculate.

Cel mai departe de civilizatie este sudul Munteniei, unde doar 35% din gospodarii sunt racordare la sistemul de canalizare.

Conform datelor Institutului Naţional de Statistică, la ţară, baia în casă şi apa la chiuvetă sunt un adevărat lux. Doar 8 din 100 de români au beneficiat, anul trecut, de servicii de canalizare, în mediul rural. Oamenii spun că nu-şi pot permite condiţii mai bune de trai.

Canalizarea nu a fost niciodata o prioritate a edililor, care risipesc bugetele comunelor in tot soiul de proiecte bizare. La Sânpaul, de pildă, în judeţul Cluj, s-a investit intr-o bază sportivă multifuncţională, cu o toaletă rudimentară la doi paşi de gazon. În satele fără canalizare, oamenii au totuşi acces la internet şi la cablu tv!

O directivă a Uniunii Europene obligă ţara noastră să racordeze toate localităţile la sistemul de canalizare, până la sfârşitul acestui an.

Citește mai mult pe Observator.tv!

Legea risipei schimbă reducerile din magazine. Camera Deputaților este for decizional în acest caz... ULTIMĂ ORĂ! Accident GRAV în Satu-Mare! Sunt ZECE VICTIME, iar autoritățile au declanșat PLANUL ROȘU de intervenție...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x