Antena Căutare

Jurnalul National lanseaza "Mari interpreti de folclor", o colectie-tezaur realizata de Marioara Murarescu

Seria Mari interpreti de folclor va cuprinde, pentru inceput, opt volume, carti insotite de cate un CD audio si reuneste o serie de artisti valorosi ai cantecului popular romanesc: Maria Lataretu, Ioana Radu, Dragan Muntean, Elena Roizen, Valeria Peter Predescu, Florica Ungur, Maria Rachiteanu Voicescu, Ion Cristoreanu

Interpretii, precum si melodiile de pe CD reprezinta o selectie de autor, realizata de binecunoscuta promotoare a cantecului popular romanesc si realizatoare a emisiunii de televiziune Tezaur Folcloric, Marioara Murarescu.

Tot Marioara Murarescu este si autoarea textelor fiecarui volum, care cuprinde o serie de citate din spusele si din aprecierile unor oameni care i-au cunoscut bine pe interpreti, numeroase repere cronologice care puncteaza etapele majore din viata si din creatia acestora si o discografie selectiva. De asemenea, fiecare volum este bogat ilustrat, mare parte dintre fotografii fiind adevarate documente de epoca (unele inedite sau, oricum, mai putin cunoscute, obtinute prin amabila colaborare a mostenitorilor). CD-urile ce insotesc volumele reprezinta o antologie a celor mai valoroase cantece din repertoriul interpretilor.

Ne bucuram ca am scos la lumina aceste diamante ale folclorului romanesc si vi le punem la dispozitie cu drag, alaturi de vorba buna a indragitei Marioara Murarescu. Din 21 octombrie, primul volum al colectiei, Maria Lataretu, va fi disponibil la toate chiscurile de ziare.

O fi frig, o ninge sau o fi caldut? Prognoza meteo de Sarbatori... S-a reactivat zona seismica din Vrancea? Specialistii anunta ca marele cutremur ar putea veni in orice moment...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x