Antena Căutare

La mulți ani, România! Paradă militară cu 4.000 de militari, 200 de mijloace tehnice și o femeie în deschidere, în premieră

La Parada Militară Națională organizată de Ziua Națională a României participă aproximativ 4.000 de militari cu 200 de mijloace tehnice, în Piața Arcul de Triumf din București! La eveniment participă și președintele țării, Klaus Iohannis.

La mulți ani, România! Paradă militară cu 4.000 de militari, 200 de mijloace tehnice și o femeie în deschidere, în premieră
Parada Militară de 1 decembrie 2019

În funcție de condițiile meteorologice din această zi de sărbătoare, la parada militară vor evolua și peste 50 de aeronave.

Parada va începe la ora 11:00.

Detaşamentele de militari străini sunt din Bulgaria, Canada, Republica Cehă, Croaţia, Franţa, Germania, Georgia, Grecia, Italia, Lituania, Letonia, Luxemburg, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Muntenegru, Polonia, Portugalia, Slovenia, Turcia, Ucraina şi SUA.

La 101 ani de când românii s-a unit într-un singur stat. În acest an, Parada Naţională va avea 101 minute, iar deschiderea oficială a defilării o va face, pentru prima dată, un general de aviaţie.

Tot pentru prima dată, blocul de Paradă va fi deschis de către o femeie. Este vorba despre comisar şef Adriana Nicolae de la Academia de Poliţie, instructor superior.

O paradă militară cu 1.400 de militari are loc şi la Alba Iulia, în prezenţa premierului Ludovic Orban care va începe de la ora 13:00, în timp ce manifestările socio-culturale încep de la ora 10:00.

Cu ocazia Zilei Naţionale, Drapelul naţional va fi arborat în toate instituţiile militare din ţară, iar la bordul navelor maritime şi fluviale se va ridica Marele Pavoaz.

Microbuz cu 15 sportivi, implicat într-un accident rutier în Vrancea, unde ninge de ore în șir. Șapte echipaje intervin ... Militarii se pregătesc de defilare, iar românii de fasolea cu ciolan. Zeci de bucătari au muncit toată noaptea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x