Antena Căutare

La mulți ani, Vasile și Vasilica. Mesaje, urări pentru români de ziua onomastică

La mulți ani, Vasile și Vasilica. Mesaje, urări pentru români de ziua onomastică

La mulți ani, Vasile și Vasilica. Mesaje, urări pentru români de ziua onomastică
Sfântul Vasile cel Mare | pexels.com

Sfântul Vasile cel Mare este sărbătorit pe 1 ianuarie. Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Afacerilor Interne indică faptul că în această zi, aproximativ 600.000 de români, majoritatea bărbați, își serbează onomastica.

Din totalul de 587.327 români care își serbează onomastica de Sfântul Vasile, 500.146 sunt bărbați, pe când 87.181 sunt femei. Dintre femei, 83.000 poartă numele Vasilica, 900 Sica, 1.800 se numesc Vasilca și 528 poartă numele de Vasila. Dintre bărbați, 478.715 poartă numele de Vasile, 20.000 Vasilică și 1.100 se numesc Sile, Silică, Sică sau Vasi.

Sfântul Vasile cel Mare este unul dintre sfinții care au făcut cele mai mari minuni, fiind considerat protectorul celor bolnavi, săraci și lipsiți.

Dacă ai sărbătoriți în familie sau printre prieteni, trebuie să alegi cele mai frumoase urări și mesaje de ziua onomastică. Există mai multe feluri prin care să le poți spune “La mulți ani” celor dragi care poartă numele Sfântului Vasile cel Mare. Iată câteva urări pe care le poți face:

  • Anul Nou care începe azi să îţi aducă numai bucurii şi împliniri. La mulţi ani Vasile!
  • Te felicit cu ocazia zilei tale de nume, dorindu-ți multă sănătate și realizări frumoase. Fie ca magia tuturor clipelor trăite și cumpăna dintre ani să te găsească mai fericit decât ai fost până acum și să rămâi așa, nu pentru un an, nu pentru doi, ci pentru tot restul vieții. La mulți ani, Vasile!
  • Să știi ce cauți în viață, să ai norocul de a obține și de a păstra ceea ce căutai și să-ți dai seama când ai găsit. La multi ani, Vasile!
  • De Sf. Vasile fie ca cei dragi să te înconjoare cu căldura sufletelor lor într-o seara magica, iar fericirea să te ia în braţele ei in acest moment special!
  • Astăzi și în fiecare zi, ne gândim la tine cu recunoștință și vrem să știi că ești foarte important pentru noi. Îți urăm o zi onomastică plină de fericire, liniște și momente de neuitat. La mulți ani, Vasile!
  • Cu simple cuvinte / Îți urez fierbinte / Mulți ani înainte! / Ani cu cer senin și noroc deplin / Ani cu porți deschise / Pentru nenumăratele tale vise! / La mulți ani, Vasile!

Sursă foto: pexels.com

Mizerie de nedescris la Spitalul județean din Bacău. Sala unde pacienții așteaptă să fie consultați, focar de infecție... Atenție! Metoda îmbrăţişării, o nouă modalitate de furt cu care românii stârnesc panică...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x