Antena Căutare

La numai 18 ani, un roman e olimpic international la informatica si national la fizica

Un roman reuseste, la numai 18 ani, sa faca cunoscut numele tarii in toata lumea. Este olimpic international la informatica si national la fizica.

Alexandru Vlad Gavrila are 18 ani si este, acum, în clasa a XII-a. De-a lungul timpului, el a castigat mai multe medalii de aur, iar anul acesta a reusit sa urce din nou pe podium si sa invinga cei mai buni 45 de tineri care au venit in Ungaria la Olimpiada Europei Centrale. Acum se pregateste sa cucereasca Italia.

"In clasa a sasea deja participam de foarte multa vreme la competitiile de informatica, studiind inca din clasa a II-a limbajele de programare, si reusisem deja sa obtin premiul 2 la nationala (...) Tot atunci am inceput sa studiez fizica", a declarat Vlad.

"In clasa a III-a mi-am spus ca as putea incerca sa particip la olimpiada de informatica. Insa, deoarece nu exista olimpiada pentru ciclul primar, a trebuit sa concurez cu elevii de clasa a V-a (...) Am trecut de sector, de municipiu iar la nationala am obtinut 270 de puncte din 300 si am luat o mentiune", a mai povestit tanarul.

La 12 ani, Vlad a fost recrutat sa faca parte din elita informaticii din Romania: era in clasa a VI-a, cand a primit invitatia de a studia la Liceul International de Informatica din Bucuresti

Apoi, la mai putin de 14 ani, Alexandru Vlad Gavrila a castigat medalia de argint la "Second Junior Balkan Olympiad in Informatics", din Bulgaria. Acum, pe 23 septembrie, va pleca in Italia pentru Olimpiada Internationala de Informatica. Bursierul Fundatiei Dan Voiculescu vrea ca in viitor sa devina student la universitati din Anglia sau SUA.

Bolnavii furati in spitalele de stat, razbunati de controalele demarate dupa ancheta Observatorului... Se circula greu in Capitala! Pasajul Unirii a fost inchis din cauza inundatiilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x