Antena Căutare

La opt ani, un baiatel din Craiova are aceleasi griji ca un om mare si vrea sa se angajeze

Un baietel de opt ani din Craiova a ramas singurul barbat in casa. Tatal i-a parasit pe el si pe cele trei surioare, de care mama lor abia poate sa aiba grija. Adi e macinat de griji la fel ca un om mare. Si-ar dori sa poata munci si el, ca sa aduca bani in casa.

La doar opt ani, Adi are prea multe griji si responsabilitati pe cap. Dupa ce pleaca de la scoala, are grija de cele trei surioare ale sale: „In acest timp, cat mami face treaba, eu am grija de fete sa nu iasa afara, sa nu doboare patul”.

Invatatoarea lui, impresionata de situatia familiei sale, ii trimite acasa pachetele cu lapte si biscuiti care raman de la colegii lui: “Adi este un copil extrem de sensibil si un copil care simte pe umerii lui greutatile familiei din care provine. Nu stie sa rada foarte des, nu stie sa se joace cu copiii, el e preocpat foarte mult de citit, de grijile familiei”.

Dupa ce isi face lectii, Adi se apuca de treaba. Mama a lucrat la o brutarie pana a ramas insarcinata. Cand a aflat ca va avea tripleti, tatal a fugit cat l-au tinut picioarele. Acum, femeia trebuie sa isi creasca cei patru copii cu indemnizatiile care cumulate inseamna 640 de lei pe luna.

In decembrie, tripletii implinesc 2 ani iar mama se gandeste cu groaza ca nu va mai primi niciun ban. Nu va mai putea lua de mancare iar de platit chiria, nici atat. Asa ca fiul ei se gandeste cum sa o ajute.

“Sa ajut oamenii sa urce in tramvai, sa fac curatenie si sa le si cant oamenilor, sa le fac de mancare, sa-i ajut sa se duca la piata’, asa se gandeste micutul ca si-ar putea ajuta familia.

Baiatul si-ar dori sa lucreze in weekend, pentru ca in timpul saptamanii sa nu ramana in urma cu scoala. Doar ca legal, el nu are niciun drept, iar altcineva sa ii sprijine nu exista.

Vremea va fi deosebit de rece in weekend si apar primele ninsori. Vezi prognoza meteo pana pe 5 noiembrie!... Permisul de conducere pentru mopede si scutere, obligatoriu din ianuarie 2013...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x