Antena Căutare

La prima cină în noua casă, o româncă săracă din Italia l-a avut ca musafir pe Papa Francisc

Surpriză uriaşă la inaugurarea unui adăpost pentru săraci din Roma. Papa Francisc a venit la cină şi a mâncat alături de nevoiaşii printre care s-a numărat şi o româncă.

Doamna Elena a rămas în stradă la 75 de ani după ce rulota în care locuia a ars. Suveranul i-a adresat câteva cuvinte de încurajare.

La 75 de ani, doamna Elena se acomodează cu noua ei casă şi familie. Locuieşte, de câteva zile într-un centru pentru săraci, din Roma, abia ridicat. Nu a avut o viaţă uşoară. A rămas în stradă la bătrâneţe după ce rulota în care îşi strânsese toată agoniseala de o viaţă a ars într-un incendiu. Nici nu visa că la prima cină în noua locuinţă, musafir va fi chiar Suveranul Pontif.

La câţiva paşi de piaţa Sfântul Petru, centrul poate găzdui 50 de oameni. Alţi 200 de oameni îi calcă pragul pentru o masă caldă. Banii vin de la Vatican. Papa Francisc a făcut o prioritate din ajutorarea săracilor, bolnavilor şi a oamenilor în dificultate. Centrul oferă şi îngrijiri medicale celor care au nevoie de ajutor.

Mâine, Papa va ţine o slujbă pentru a marca Ziua Săracilor. Este pentru al treilea an consecutiv când Suveranul Pontif marchează această zi pe care tot el a creat-o pentru a atrage atenţia celor peste 1 milion de catolici din întreaga lume asupra situaţiei celor nevoiaşi.

Citește și:

Papa Francisc: Companiile de tehnologie trebuie să fie trase la răspundere dacă pun profitul înaintea protejării copiilor

Papa Francisc a binecuvântat pe Twitter o echipă de fotbal din America cu doar un hashtag

Zile libere Crăciun și Revelion 2019. Mai multe zile libere pentru români, sărbătorile pică în mijlocul săptămânii... Trei sferturi din România este afectată de secetă. Cu cât o să se scumpească pâinea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x