Antena Căutare

Ladislau Ritli sustine ca decizia de inchidere a unor spitale a fost una buna

Decizia de inchiderea a unor spitale in 2011 a fost una buna, sustine ministrul Sanatatii. Ladislau Ritli a spus ca banii care erau folositi pentru aceste unitati au fost investiti in cresterea performantelor din alte spitale.

"A fost o decizie buna inchiderea unor spitale anul trecut. Din economiile facute s-a investit in alte spitale care sunt foarte performante. Dar sa nu uitam nici descentralizarea, care a fost foarte benefica pentru sistemul sanitar", a afirmat, marti, ministrul Sanatatii, la Cernavoda, conform Mediafax.


Ladislau Ritli a mai precizat ca nu vor fi taiate medicamente de pe listele de compensate si a explicat ca revizuirea pachetului de servicii medicale se refera la folosirea rationala a medicamentelor foarte scumpe si la reducerea numarului de spitalizare acolo unde este cazul.

"Nici un medicament nu va fi taiat de pe listele compensate. Vor fi rationalizate o serie de mecanisme prin care se ajunge la medicamente. Am facut revizuirea pachetului de servicii care consta in accesibilitatea la medicamente si mai ales la medicamentele foarte scumpe sa fie rationala, sa nu fie prescrise in afara indicatiilor. Acesta este primul element, iar cel de-al doilea il reprezinta reducerea numarului de zile de spitalizare. Propunerile sunt pe site-ul ministerului, urmeaza o perioada de dezbatere publica a acestui act normativ. Principiul este ca bolnavii sa stea cat mai putin in spital, sa cream servicii ambulatorii", a spus Ladislau Ritli.

Ministrul Sanatatii a vizitat, marti dupa-amiaza, spitalul din Cernavoda. El a fost incantat de ceea ce a intalnit acolo si a dat asigurari ca Ministerul Sanatatii va sprijini proiectele acestei unitati medicale.

VIDEO! Politia Romana, 190 de ani de activitate... Sapte romani din 10 se indatoreaza ca sa-si plateasca facturile la utilitati...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x