Căutare Live

L-ai văzut la metrou. E coleg cu Einstein în topul geniilor, a operat peste 37.000 de români și și-a donat casa pentru a publica o carte! Toată stima pentru neurochirurgul Leon Dănăilă!

Recent, pe internet a început să circule o fotografie și tot mai multe persoane o postează pe paginile de socializare.

Povestea a uimit o lume întreagă

Recent, pe internet a început să circule o fotografie și tot mai multe persoane o postează pe paginile de socializare.

Este vorba despre o poză în care apare neurochirurgul Leon Dănăilă, care merge acasă cu metroul, după o zi istovitoare de muncă. E celebru în toată lumea și marile centre universitare l-au vrut. Dar a ales să stea acasă, la noi.

„Profesorul Leon Dănăilă, neurochirurg de geniu, salvatorul a mii de vieți omenești, venind de la serviciu într-o zi de marți, aprilie 2016. Omul acesta ar fi putut pleca în alte țări, unde ar fi fost plătit în aur. Ar fi putut veni de la serviciu cu o limuzină ultimul răcnet. Ar fi putut avea ceea ce un doctor din România nu poate nici măcar visa. Dar a preferat să rămână aici. Și să salveze români. Asta înseamnă patriotism: să fii un român normal într-o Românie anormală.” (Sursa: Academia Cațavencu)

Sursa foto: Marilena Stancu

Ceea ce profesorul Dănăilă a realizat este de-a dreptul incredibil. În ultima parte a carierei trage linie şi adună: mii de vieţi salvate, peste 37 de mii de operaţii, a revoluţionat medicina românească fiind primul chirurg de la noi care a operat pe creier cu microscopul şi apoi cu laserul, 18 brevete de inventator, 10 de inovator. Averea? Doar contul de salariu şi un apartament.

„Suntem inamici din cauza războiului, dar înainte de toate sunt medic și te voi salva”! Povestea soldatului american, căzut de la 6.000 de metri!

„Sculptorul de creiere. Alături de Einstein, se află în lista celor 500 de oameni geniali ai Istoriei. Neurochirurgul român care a redus mortalitatea în cazul operațiilor pe creier de la 60 la sută la trei la sută. Fiul de țărani care și-a donat casa natală statului pentru a fi transformată în muzeu. Genialul care la 82 de ani a vrut să își vândă apartamentul pentru a publica o carte de neurochirurgie” (Mihai Morar)

Cutremur în Vrancea! Un seism de 3,3 grade pe Richer s-a produs miercuri dimineața... Cât vom mai avea nevoie de UMBRELE? Anunţul făcut de meteorologi!...
Parteneri
Obiceiuri pe care e recomandat să le ai în fiecare zi. Ce sfaturi oferă specialiștii
Catine.ro
Ultimele știri
x