Antena Căutare

Laleaua unică în lume, care nu poate fi văzută decât în Clisura Dunării. Este o adevărată explozie de culoare și delicatețe: "Este protejată la nivel național și internațional"

O plantă unică în lume înfloreşte - an de an - la noi în ţară! Se numeşte "laleaua galbenă de Cazane" şi poate fi văzută în Clisura Dunării.

O plantă unică în lume înfloreşte - an de an - la noi în ţară! Se numeşte "laleaua galbenă de Cazane" şi poate fi văzută în Clisura Dunării.

Anul acesta a înflorit mai devreme şi a transformat versanţii abrupţi într-un adevărat spectacol de culoare. Spre marea bucurie a turiştilor, care au ce să admire în drumul spre Peştera Veterani.

Pe versanţii din zona Peşterii Veterani, peisajul e unul de-a dreptul inedit. În pereţii stâncoşi au înflorit lalelele galbene de Cazane. Se spune că, pe vremuri, o fată s-a îndrăgostit de un păstor din această zonă şi a venit să-l viziteze pe timp de noapte. S-a rătăcit însă şi a căzut printre stânci. Fiind îmbrăcată în galben, unde se rostogolea şi se atingea de stânci, acolo rupându-se câte o bucată din straiele ei, creştea câte o floare.

Aşa au apărut lalelele galbele de Cazane şi s-au înmulţit. Ba chiar au rezistat până în zilele noastre. Floarea este protejată atât la nivel naţional, cât şi internaţional. Aşa că ruperea ei este strict interzisă.

Vacanța de 1 Mai se apropie! Cât trebuie să plătim pentru două-trei zile de relaxare, la malul mării. Ofertele hotelieri... Românii, din nou în minivacanță! Ziua de luni, 30 aprilie, ar putea fi declarată zi liberă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x