Antena Căutare

Laszlo Borbely: "Stratul de ozon de deasupra Romaniei nu se va subtia"

Ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, a dat asigurari, pe baza informatiilor furnizate de Administratia Nationala de Meteorologie, ca, in prezent, nu exista niciun pericol de subtiere a stratului de ozon deasupra Romaniei.

"Am luat legatura cu Administratia Nationala de Meteorologie si colegii m-au linistit ca, pe baza tuturor masuratorilor, nu exista niciun pericol. Romania nu este in niciun fel afectata de aceasta subtiere a stratului de ozon. Am cerut si un Raport, iar ei mi-au confirmat faptul ca nu exista niciun fel de pericol. Deci, la acea data de 30 sau 31 martie, nu va exista in Romania niciun fel de problema de subtiere a stratului de ozon. Repet, nu va exista in aceasta perioada niciun fel de subtiere a stratului de ozon deasupra Romaniei"


Intrebat care mai este situatia norului radiocativ provenit de la centrala nucleara de la Fukushima, Japonia, ministrul a spus ca 'pericolul a trecut'.

"In momemtul de fata, pericolul privind norul radioactiv din Japonia a trecut. Norul este in asa masura dispersat incat nu exista vreun pericol", a conchis Laszlo Borbely.

Luni, Institutul de Cercetari Polare si Marine, care isi bazeaza predictiile pe informatiile furnizate de Centrul european pentru prognoze meteo pe termen mediu, a estimat ca o portiune foarte mare cu deficit de ozon s-a format deasupra Polului Nord, iar oamenii de stiinta avertizeaza ca acest fenomen va afecta atat Scandinavia, cat si Europa de Est, inclusiv Romania, in zilele de 30 si 31 martie.

sursa:Jurnalul.ro

foto:Intact Images

VIDEO! Bulgar urmarit de 10 echipaje de politie prin Bucuresti... Nivel ridicat de radiatii solare! Gaura din stratul de ozon, deasupra Romaniei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x