Antena Căutare

Legea antifumat se modifică! Noi interdicții pentru fumătorii din România! Când ar putea intra în vigoare

Legea antifumat ar putea fi modificată, astfel încât fumatul în mașinile în care se află copii sau femei însărcinate să fie interzis, după cum arată un proiect ce se află în dezbatere la Senat. 

Legea antifumat ar putea fi modificată, astfel încât fumatul în mașinile în care se află copii sau femei însărcinate să fie interzis, după cum arată un proiect ce se află în dezbatere la Senat.

Pe lângă interdicția de a fuma în mașinile în care se află minori și femei însărcinate, propunerea legislativă presupune și alte modificări. De exemplu, prin acest proiect se dorește introducerea în legislație a termenului „produs similar” (produselor din tutun, n.r), ce ar cuprinde „produse sau sisteme asemănătoare ca mod de utilizare și scop cu produsele din tutun pentru fumat, dar care nu conțin tutun, cum ar fi (...) dispozitive de tipul țigaretelor electronice care nu conțin nicotină, narghileaua fără tutun, dispozitive destinate consumului produselor din tutun”.

Acest lucru ar însemna că va fi interzis în spațiul public utilizarea inclusiv a țigaretelor electronice și a dispozitivelor de încălzire a tutunului.

Cu toate acestea, prin același proiect pentru modificara legii antifumat se dorește eliminarea unui articol din actuala Lege 349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor de tutun, articol ce interzice fumatul de țigarete electronice în mijloacele de transport în comun, potrivit avocatnet.ro.

Proiectul de lege prevede și modificarea legilor ce reglementează publicitatea produselor din tutun. Astfel, comercianților le va fi interzis să expună orice tip de reclamă sau de produse din tutun în spațiul comercial. Această prevedere nu se va aplica acelor comercianți care vând exclusiv produse din tutun sau similare tutunului, deși și aceștia vor avea anumite restricții - de exemplu, reclamele nu vor trebui să se vadă din afara magazinului și nu vor putea fi expuse în vitrinele exterioare.

Proiectul de lege se află în dezbatere la Senat, iar dacă va fi aprobat, acesta va intra în vigoare în termen de șase luni de la publicarea în Monitorul Oficial.

Legea adopției s-ar putea schimba în România! Câți bani ar urma să primească românii care vor adopta copii din țară... Au plecat duminică din Timișoara spre Mangalia, dar vor ajunge marți! Două trenuri, întârzieri uriașe! Călătorii sunt di...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x