Legea care-i va scoate din minți pe români. Trebuie să-și schimbe numerele mașinilor

 

Românii rezidenţi în Italia mai au o problemă de rezolvat dacă deţin autoturisme înmatriculate în România, deoarece noul cod rutier din Italia nu le mai da voie să circule cu numere româneşti mai mult de un an. 

Până acum se prevedea că maşinile înmatriculate în străinătate au voie să circule în Italia maxim un an, apoi trebuie reînmatriculate, însă pentru maşinile din UE nu era clar de când începe calcularea anului, având în vedere că nu mai există control la graniţe.

Această incertitudine s-a depăşit printr-o circulară ministerială (din 24 octombrie 2007) prin care se stabileşte că perioada de un an decurge de la dată în care proprietarul vehiculului a obţinut prima rezidenţă în Italia, informează gazetaromaneasca.com.

Acum această normă este ocolită de românii din Italia care au maşini cu numere româneşti prin înmatricularea maşinii pe numele altcuiva din România (rude, amici, firme, etc).

Noile norme restrâng foarte mult această posibilitate. Astfel, cei rezidenţi în Italia care circulă cu maşini înmatriculate în alte state UE, trebuie să fie în măsură să dovedească cu documente legalitatea deţinerii maşinii, astfel încât acestea să nu permită eludarea dispoziţiilor administrative şi fiscale italiene.

Dacă nu se poate dovedi acest lucru, se prevăd amenzi până la 335 de euro şi ridicarea cărţii de circulaţie a vehiculului.

În cazul maşinilor înscrise pe firme sau în leasing, aflate la dispoziţia unei persoane fizice cu rezidenţă înscrisă la evidenţă populaţiei din Italia, pentru o perioada de peste 30 de zile, circulante pe teritoriul italian, este prevăzută reînmatricularea cu numere italiene, în 60 de zile de la intrarea în disponibilitate.facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
10 ANI FĂRĂ MICHAEL JACKSON

vezi mai multe