Antena Căutare

Lege nouă pentru persoanele care locuiesc la bloc! Intră în vigoare din 28 septembrie. Ce trebuie să faci

Asociațiile de locatari sau de proprietari vor avea de respectat, din data de 28 septembrie, o nouă lege. Se cheamă, mai exact, ”Regulamentul Condominiului” și va trebui semnat atât de către chiriași cât și de către proprietarii imobilelor.

Comportamentul locatarilor într-un bloc va avea, începând cu 28 septembrie, o nouă lege. Regulamentul Condominiului va trebui semnat de proprietari și chiriași, iar documentul va conține detalii despre conduita persoanelor din interiorul unui bloc. Bonus, regulile se aplică și vizitatorilor.

Finalul lui 2018 a adus o nouă legislaţie pentru asociaţiile de proprietari. Astfel, toţi proprietarii de apartamente și garsoniere trebuie să semneze, până în data de 28 septembrie 2019, ”un document scris cu privire la regulile de folosinţă a părţilor comune precum şi normele de conduită şi bună vecinătate dintre proprietari”.

Legea Condominiului. Ce trebuie să facă proprietarii și chiriașii

În documentul pe care proprietarii și chiriașii îl vor semna vor fi trecute reguli de conduită pentru spațiile comune ale blocului. De la zona de curățenie, până la programul de liniște, toate vor fi trecute în această lege nouă.

În cazul în care regulamentul nu va fi respectat, cei care se simt afectați pot sesiza neregulile la preşedintele sau comitetul executiv al asociaţiei. De menționat este faptul că încălcarea acestui regulament nu constituie contravenție.

Mai mult, noua legislaţie le va permite asociațiilor de proprietari să modifice și orele de linişte. În prezent, legislaţia în vigoare are ca ore de ”liniște” perioadele dintre 22.00 – 08.00 şi 13.00-14.00).

S-au derulat scene şocante pe o şosea din Timiş. Două maşini s-au ciocnit violent, după ce un şofer băut a pierdut contr... O turistă aflată pe munte a solicitat elicopterul SMURD pentru că și-a rupt un deget. Reacție publică: "Ne-a chemat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x