Legea falimentului personal, în vigoare de la 1 iunie. Cum scapi de datoriile de la bancă

Legea falimentului personal va intra în vigoare de la 1 iunie, dacă nu vor exista probleme în plenul Camerei Deputaților.

În prezent, există pentru 715.000 de români care au restanțe la bănci și care ar putea apela la această lege.

Legea insolvenței persoanelor fizice trebuie să intre în vigoare, astfel încât românii sufocați de datorii să aibă o alternativă viabilă și modernă la impasul financiar în care se află”, a declarat deputatul Ana Birchall, inițiatorul legii.

Orice astfel de lege este foarte așteptată de orice reprezentant al organizațiilor care apără interesele clienților bancari. „Am fi foarte bucuroși ca nu numai această lege să intre în vigoare. Noi am pledat pentru tripleta de legi, legea dării în plată, legea falimentului personal și legea conversiei creditelor în franci. Sperăm ca toate aceste trei legi să intre în vigoare pentru ca românii să aibă cât mai multe opțiuni pentru rezolvarea problemelor”, a declarat Alin Iacob, președintele Asociației Utilizatorilor Români de Servicii Financiare (AURSF).


Ar putea exista o piedică

Deputatul se așteaptă ca și plenul Camerei Deputaților să dea un vot favorabil proiectului legislativ care respinge Ordonanța Guvernului de prorogare a termenului de intrare în vigoare a Legii insolvenței persoanelor fizice.

„Avem nevoie de Legea insolvenței persoanelor fizice cât mai curând, astfel încât debitorii de bună credință, aflați în necaz financiar, să poată să fie ajutați și să nu mai stea cu frica în sân de teamă că își pot pierde agoniseala de o viață sau că pot fi executați silit”, a mai declarat Birchall.

Ultimele știri