Antena Căutare

Legea pensiilor 2019 se modifică! Unii români ies mai devreme la pensie

Legea pensiilor umează să sufere noi modificări. Vin vești bune! Unii români vor ieși mai deveme la pensie. Iată care sunt condițiile.

Legea pensiilor 2019

Senatorii au în dezbatere un nou proiect de act normativ care va modifica și completa Legea pensiilor 2019. Acest act prevede ca dansatorii să fie plasați la același nivel cu balerinii și acrobații, ceea ce ar însemna să iasă la pensie mai devreme.

Cei care practică dansuri populare, dans modern sau contemporan, fac același efort fizic pe care îl fac balerinii și consecințele pe planul sănătății sunt aceleași.

Legea pensiilor 2019: “Efortul fizic exagerat poate avea, însă, consecințe dintre cele mai grave. Majoritatea persoanelor care exersează un dans de performanţă sau balet, au dureri puternice de genunchi, de gleznă, sau musculare. Astfel, dansatorul şi dansatorul popular trebuie să beneficieze de aceleaşi condiţii de pensionare ca şi dansatorul de balet pentru că fiecare persoană care profesează cu seriozitate, dansează, diferenţa între cele 3 tipuri este doar modul de dans învăţat şi exersat”.

Citește: Fondurile de pensii private au făcut plăţi de 95 milioane euro pentru mai mult de 60.000 de participanţi şi moştenitori

Propunerea legislativă are în vedere modificarea și completarea unui singur articol din Legea nr. 127/2019 privind sistemul public de pensii. Astfel, la articolul 50, alinetul (2) se propune următoarea formulare:

“b) 50 de ani, în cazul persoanelor prevăzute la alin. (1) lit. b), cu excepţia balerinilor, dansatorilor, dansatorilor populari şi acrobaţilor pentru care vârsta de pensionare nu poate fi mai mică de 43 de ani pentru femei şi 45 de ani pentru bărbaţi“

Legea pensiilor 2019: până la sfârșitul lunii noiembrie, propunerea legislatiă intrând în dezbaterea Senatului abia la începutul lunii decembrie. Noul act normativ trebuie adoptat după de Camera Deputaților pentru a intra în vigoare.

Citește și: Orban spune că va semna, alături de ministrul de Finanţe, o declaraţie pe propria răspundere că datele care stau la baza alcătuirii bugetului de stat sunt reale

Urşii au devenit o ameninţare nu doar în oraşe şi staţiuni, ci şi pe autostrăzi şi pe calea ferată!... Opt persoane au ajuns la spital după ce un microbuz care mergea spre Apahida s-a răsturnat...
Focaccia simplă de casă. Rețetă de pâine din bucătăria italiană
Atunci când ți-e poftă de pâine preparată în casă, cu siguranță te gândești care ar fi...
Horoscopul zilei de 31 martie 2023. Leii sunt plini de energie. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 31 martie 2023 spune că nativii din zodia Leilor nor avea parte de o zi...
Parteneri
Horoscopul dragostei pentru luna aprilie 2023. Taurii vor avea parte de o nouă poveste de iubire
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x