Antena Căutare

E oficial! Legea pensiilor a intrat în vigoare! Ei sunt românii care se vor putea pensiona mai devreme

Sfârșitul lunii noiembrie aduce vești bune pentru zeci de mii de pensionari, întrucât se vor putea pensiona mai devreme, conform legii pensiilor care a intrat în vigoare de curând. 

Sfârșitul lunii noiembrie aduce vești bune pentru zeci de mii de pensionari, întrucât se vor putea pensiona mai devreme, conform legii pensiilor care a intrat în vigoare de curând.

Așadar, persoanele care au căpătat un handicap mediu, accentuat sau grav vor putea beneficia de reducerea vârstei de pensionare în conformitate cu Legea pensiilor de stat.

Dacă până acum numai cei care căpătaseră handicapul înainte de a fi asigurați în sistemul public de pensii puteau beneficia de reducerea vârstei de pensionare, acum vor putea beneficia de acest serviciu și cei care căpătaseră handicapul după ce au devenit asigurați în sistem, potrivit avocatnet.ro.

Legea pensiilor, adoptată! Sute de mii de români vor încasa bani mai mulți

Judecătorii subliniază că ”la verificarea îndeplinirii condiției realizării stagiului complet de cotizare (…) vor fi luate în calcul doar stagiile realizate după data dobândirii handicapului, nu și stagiile realizate anterior datei dobândirii handicapului”.

Conform articolului 58 din Legea pensiilor și deciziei CCR, toți lucrătorii cu handicap beneficiază de-acum de reducerea vârstei standard de pensionare, în funcție de gradul de handicap, după cum urmează:

  • cu 15 ani, în situația asiguraților cu handicap grav, dacă au realizat, în condițiile handicapului, cel puțin o treime din stagiul complet de cotizare;
  • cu zece ani, în situația asiguraților cu handicap accentuat, dacă au realizat, în condițiile handicapului, cel puțin două treimi din stagiul complet de cotizare;
  • cu zece ani, în situația asiguraților cu handicap mediu, dacă au realizat, în condițiile handicapului, stagiul complet de cotizare.
Ministerul Educaţiei îi cheamă pe părinți la școală săptămânal! Măsura devine obligatorie din acest an școlar... Începe minivacanţa de 1 decembrie pentru români! Câte zile libere mai sunt până la sfârsitul anului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x