Antena Căutare

UPDATE. Liber la fasole cu cârnați! Române, unde poți mânca gratis de 1 Decembrie tot ce-ți poftește inima de patriot! Dragostea de țară trece și prin stomac!

Și în acest an, mii de porții de fasole cu cârnați vor fi împărție pofticioșilor sosiți la paradă. Ziua Națională a României trebuie sărbătorită așa cum se cuvine, iar edilii știu că până și dragostea de țară trece prin stomac.

Și în acest an, mii de porții de fasole cu cârnați vor fi împărție pofticioșilor sosiți la paradă. Ziua Națională a României trebuie sărbătorită așa cum se cuvine, iar edilii știu că până și dragostea de țară trece prin stomac.

Cazanul cu fasole și cârnați nu va lipsi din Capitală, precum și din alte orașe ale țării.

București

De 1 Decembrie, Ziua Naţională a României, nu doar în București va fi o întreagă desfășurare de forțe în Piața Arcul de Triumf, acolo unde peste 3.000 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne și Serviciul Român de Informaţii, cu peste 300 de mijloace tehnice, din care circa 50 de aeronave, şi militari din mai multe ţări aliate sau partenere vor participa începând cu ora 11.00, la parada militară. Deocamdată, nu știm care edili au păstrat tradiția de a împărți fasole cu cârnați românilor, dar vom reveni cu amănunte.

Alba-Iulia

De 1 Decembrie, Primăria Alba Iulia și Consiliul Județean Alba aduc românilor sosiți aici din toate colțurile țării bucate din patrimoniul gastronomic național: 8000 de porții de fasole cu cârnați, pregătite după o rețetă culeasă din bucătăria veche țărănească.

Își vor da mână cu mână zeci de bucătari celebri de pe plaiuri mioritice, dar și de pe alte meleaguri, pentru a prepara în aer liber 2 tone de fasole în cel mai mare ceaun din România din ingrediente 100% autohnton

Buzău

Și buzoienii vor gusta din preparatele tradiționale. Festivităţile dedicate Zilei Naţionale a României vor avea loc pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, în faţa Prefecturii. Manifestările vor începe la ora 10.00, cu un ceremonial religios organizat la Monumentul Eroilor Neamului. De aici, buzoienii se vor deplasa în Parcul Crâng, unde vor fi aşteptaţi în zona Obeliscului cu peste 2.000 de porţii de fasole cu cârnaţi pregătite de autorităţi dar şi un spectacol folcloric.

Cluj-Napoca

Și la Cluj de Ziua Națională – programul de 1 decembrie include, ca de obicei în ultimii ani, pornirea iluminatului festiv din oraș, dar și concerte, în vreme ce retragerea cu torțe programată ca în fiecare an a fost anulată. În plus, în Piața Avram Iancu vor fi împărțite mii de porții de fasole cu cârnați.

Și patinoarul din piața Unirii se deschide în 1 decembrie, iar intrarea e gratuită între orele 10 și 22.

Oradea

La Oradea, manifestările dedicate Zilei Naționale a României se vor desfășura în Parcul 1 Decembrie, dar și în Piața Independenței. La ora 12:30 va începe parada cu personal şi tehnică militară, iar imediat după vor fi împărţite 2.700 de porţii de fasole cu ciolan pe platoul din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor.

Verifică HARTA înainte de a pleca de acasă! Restricţii de trafic în Capitală pentru parada militară de Ziua Naţională, d... Nu ai voie, atragi ghinionul! Ce nu e bine să faci de Sfântul Andrei! Românii au mare grijă la aceste detalii!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x