Antena Căutare

Liceenii vor avea doua optiuni la bacalaureat de anul viitor: BAC-ul national si BAC-ul profesional

In aceasta dimineata, Comisia de Invatamant a aprobat in unanimitate introducerea in lege a unui articol care sa le permita absolventilor de liceu sa lucreze imediat dupa terminarea studiilor inferioare.

In urma a cinci voturi pozitive, s-a hotarat ca, de anul viitor, liceenii vor avea optiunea de a da Bacalaureatul profesional, cel care ii lasa sa profeseze, dar nu sa aplice la o facultate si sa urmeze cursurile de invatamant superior, lucru permis doar de Bacalaureatul National.

Decizia a fost luata in urma rezultatelor dezastruoase din acest an la BAC. Comisia a gasit aceasta solutie pentru a fluidiza piata muncii si pentru a le da o sansa adolescentilor de a isi face un rost in viata.

Ecaterina Andronescu a facut o precizare pentru cei care se tem ca alegerea bac-ului profesional le-ar putea stirbi sperantele pentru urmarea cursurilor universitare mai tarziu in viata: "Daca cineva a optat intr-o sesiune numai pentru bacalaureatul profesional si daca peste o sesiune se razgandeste si vrea in invatamantul superior, da diferenta si poate sa isi continue cariera profesionala".

Din seria "investitii inutile": Ministerul Transporturilor a dat 8 milioane de lei pentru o gara prin care nu ... Basescu, scos basma curata de Daniel Morar in "Dosarul Flota". Expertiza contabila a fost refacuta ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x