Căutare Live

Propunere pentru elevi! Liceul s-ar putea scurta la trei ani

O veche propunere, potrivit căreia clasa a IX-a ar putea să facă parte din sistemul școlar de tip gimnaziu, a fost readusă în atenția publică de către Ministrul Educației, Adrian Curaj.

O veche propunere, potrivit căreia clasa a IX-a ar putea să facă parte din sistemul școlar de tip gimnaziu, a fost readusă în atenția publică de către Ministrul Educației, Adrian Curaj.

Acesta reia ideea care a fost respinsă în 2010, cea a mutării clasei a IX-a, de la liceu la şcoala generală, pe fondul procentului mare de abandon școlar înregistrat în ultimii ani, imediat după finalizarea școlii generale. Într-un interviu acordat pentru Agerpres, ministrul crede că această modificare i-ar ajuta pe copiii de la ţară care nu îşi permit să mai continue studiile după clasa a VIII-a.

„Copilul termină clasa a VIII-a în zona rurală, lângă părinţi, dar trebuie să meargă la liceu şi familia nu are resurse. Aproape 25% din aceşti copii renunţă şi îi pierzi aproape definitiv. Clasa a IX-a să rămână acolo, în comunitatea lui. Când termină clasa a IX-a, copilul are vârsta potrivită să semneze un contract de ucenicie, reuşeşte să meargă într-un sistem dual cu sens”, a declarat ministrul Educaţiei:

Atenţie părinţi! Copiii sub 12 ani nu ar trebui să facă asta niciodată... Secretul bărbaților irezistibili! Câteva trucuri din acest cod te vor face un adevărat Don Juan!...
Parteneri
Cum să faci compost acasă. Sfaturi utile pentru utilizarea resturilor menajere
Dacă una din rezoluțiile tale pentru anul 2022 este să protejezi mai mult mediul, atunci îți venim în ajutor cu un ghid pentru a putea realiza compost la tine acasă. Compostul este un îngrășământ natural care se obține prin fermentarea resturilor de origine vegetală, dar și animală. El ajută la hrănirea și regenerarea solului.
Catine.ro
Ultimele știri