Antena Căutare

Liderul Prolex: Seful Vamii Ploiesti a fost numit ilegal de catre Blejnar

Liderul Prolex, Vasile Lincu, a declarat, vineri, in exclusivitate pentru Antena 3, ca seful vamii Ploiesti, Cornel Costea, este fost angajat ANAF si a fost numit in functie de catre Sorin Blejnar, in mod ilegal.

"Dumnealui (Sorin Blejnar) decide cand pune pe cineva si cand schimba pe cineva. Ba mai mult, in cazul de fata, persoana respectiva (Cornel Costea) este chiar fost anagajat ANAF, ca sa nu mai vorbesc ca era ilegal numit in functia de director la Vama Ploiesti, avand in vedere ca nu lucra in sistemul vamal", a declarat Lincu.

Sindicalistul a precizat ca acesta este singurul caz cunoscut din ultimii doi ani, de cand directorii ANAf sunt responsabili direct cu numirea sefilor directiilor vamale.

"Costea este singurul numit de bljenar dupa ce atributiile de numire a sefilor au trecut de la directorii vamali la ANAF", a concluzionat Vasile Lincu.

Seful vamii din Ploiesti, Cornel Costea, a fost arestat vineri pentru 29 de zile pentru luare de mita. Potrivit unei informari DNA, Costea a fost prins in flagrant delict in timp ce primea 10.000 de lei pentru favorizarea unor firme de import-export din Turcia. Seful Vamii Ploiesti a fost ridicat joi de anchetatori, direct din biroul vamal, in urma descinderilor din Vama Ploiesti.

Cornel Costea este acuzat de luare de mita in forma continuata si complicitate la fals intelectual in forma continuata. In perioada noiembrie-decembrie 2010 si ianuarie 2011, in calitate de director al Biroului Vamal Ploiesti, Costea a pretins diferite sume de bani de la un patron a mai multor firme care desfasurau activitati de import-export din Turcia.

Sursa: Antena3

Blejnar: Nu putem sa aruncam asa cu acuzatii, ca sa fim populari la televizor... Un cangur adorabil a salvat viata unei femei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x