Antena Căutare

Limba română, o probă cu capcane pentru elevii care au susținut Evaluarea Naţională!

Zi grea pentru zeci de mii de elevi din toată ţara, care au susţinut evaluarea naţională la matematică. Pentru cei mai mulţi, e ultimul hop înainte de vacanţă.

Zi grea pentru zeci de mii de elevi din toată ţara, care au susţinut evaluarea naţională la matematică. Pentru cei mai mulţi, e ultimul hop înainte de vacanţă.

Copiii, dar şi părinţii îşi fac calcule aprinse şi după proba de limba română, unde baremul controversat a provocat scandal.

Deşi elevii au ieşit cu zâmbetul pe buze, nu atât de relaxaţi au fost părinţii, care au venit din zori să-şi încurajeze copiii.

Au avut parte de capcane nu doar la matematică, ci și la proba de limba română, căci baremul nu a corespuns în totalitate cu gândirea lor. Şi nici măcar cu cea a profesorilor, pe alocuri.

La exerciţiul al treilea, elevii au avut de găsit în textul dat un cuvânt derivat. Mulţi au ales varianta "luminos". În barem, însă, nu există această opţiune.

Ministerul Educaţiei spune, însă, că baremul este perfect corect şi că nu va exista nicio modificare. Aşa că, de acum, elevii nu pot decât să aştepte rezultatele finale.

Cum arată „Satul de Vacanţă” din Mamaia! Clipul video face deja senzație, dar realitatea de la fața locului te pune pe g... Avertizare meteo. Se schimbă vremea. Întreaga țară va fi afectată!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x