Antena Căutare

Prima măsură când se vor redeschide bisericile, lovitură pentru preoți. Lingurița de împărtășanie, interzisă!

Lingurița pentru ]mpărtășanie ar putea dispărea din biserici, odată cu redeschiderea lor în România. Este una dintre regulile luate în calcul și exprimate public de premierul Orban, pentru a preveni răspândirea coronavirusului. O variantă ar fi înlocuirea cu unele din plastic, lucru neacceptat de BOR. "În bisericile ortodoxe din întreaga lume nu există noțiunea de păhărele și lingurițe de unică folosință”, a declarat purtătorul de cuvânt.

După ce Guvernul a anunțat că slujbele vor fi organizate în aer liber, o altă măsură stârnește controverse. Autoritățile vor va preoții să nu mai folosească sub nicio formă lingurița de împărtășanie.

Citește și: Bisericile rămân închise! Premierul Orban: "Poate de la 1 iunie să le deschidem, dar cu slujbe doar în aer liber"

BOR nu acceptă măsura eliminării linguriței de împărtășanie

Într-o declarație făcută la Antena 3, Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, spune în bisericile ortodoxe din întreaga lume nu există „noțiunea de păhărele și lingurițe de unică folosință și că modalitatea de oferire a împărtășaniei o decide exclusiv biserica

„Bisericile, cultele religioase au conform Constituției libertatea deplină de a se organiza în interior. (...) Există posibilitatea unui dialog pe marginea respectării măsurilor de igienă, de la purtarea măștilor... puncte de dezinfecție în biserici. Modalitatea de oferire a împărtășaniei o decide exclusiv biserica. Nicio autoritate laică nu are îngăduință, menirea și dreptul să dicteze modalitatea de împărtășire a creștinilor în biserică", a declarat purtătorul de cuvânt al BOR.

Citește și: Enoriașii vor putea participa la slujbele religioase, dar în CONDIȚII speciale!

"Biserica Ortodoxă Română se va sfătui cu celelalte biserici ortodoxe care la rândul rol au fost afectate de aceeași pandemie (...). În bisericile ortodoxe din întreaga lume nu există noțiunea de păhărele și lingurițe de unică folosință”, a mai spus Bănescu, potrivit sursei citate.

Ce se întâmplă cu Viorel Cataramă după ce a mers într-un focar de COVID-19. Omul de afaceri are simptome, dar nu se teme... Tratament de succes împotriva Covid-19, folosit în România. Profesorul Virgil Musta de la Timișoara: "N-am mai int...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x