Antena Căutare

Lista cu medicamente compensate sau gratuite, neactualizata de cinci ani

Suntem in Europa doar cu numele. In realitate, pacientii din Romania n-au acces la medicamentele de ultima generatie, folosite in toata Uniunea Europeana. Cel putin, nu gratuit. De cinci ani, lista cu medicamente compensate sau gratuite nu a mai fost actualizata. Tratamentele noi, ce le-ar putea usura viata bolnavilor pot fi gasite numai contra cost

Pentru Cristina, transfuziile au devenit o obisnuinta. Sufera din nastere de o boala a sangelui si ia, de cand se stie, un tratament ce ii reduce nivelul de fier din organism. Acum a aflat ca fierul ii afecteaza inima.

Are nevoie de un alt tratament. Desi e folosit de peste douazeci de ani in toata Uniunea Europeana, la noi medicamentul nu e inclus in programul national. Asta inseamna ca pacientii trebuie sa plateasca pentru el. Uneori, chiar si 2000 de lei pe luna. Mii de bolnavi se lovesc in fiecare zi de aceeasi problema.

Lista cu medicamentele compensate si gratuite nu a mai fost actualizata de cinci ani.

Lucrurile s-ar putea schimba de anul viitor. Ministerul Sanatatii vrea sa introduca peste optzeci de medicamente noi pe listele de compensare.

Cele mai multe medicamente noi trateaza bolile autoimune, hepatita, bolile cardio-vasculare sau osteoporoza.

Casele vor intra in programul de reabilitare termica... Peste 1,3 milioane de romani isi serbeaza astazi onomastica de Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x