Antena Căutare

Lista lui Botis, cu rate si bibilici, motiv de bascalie in Guvern

Premierul Boc i-a cerut ministrului Muncii, Ioan Botis, sa refaca forma declaratiei pe propria raspundere care va fi impusa solicitantilor de ajutor social, dupa ce ministrii s-au amuzat, in sedinta de ieri a Guvernului, pe seama listei de animale luate in calcul de acesta la alocarea ajutorului

"Discutia privind viitoarele criterii de acordare a ajutorului social a avut loc spre finalul sedintei de guvern, cand ministrii erau mai relaxati, iar lista cu numarul si tipul animalelor luate propuse de ministrul Muncii spre a fi luate in calcul in ceea ce priveste bunurile detinute in proprietate de catre solicitantii ajutorului a provocat mare «halimai». Ministrii au ras si au facut glume pe seama listei, mai putin premierul, care a cerut ministrului sa refaca documentele", au relatat pentru Mediafax surse participante la discutii.

Proiectele de hotarare privind normele de acordare a venitului minim garantat si alocatia pentru sustinerea familiei, elaborate de Ministerul Muncii, includ o declaratie pe propria raspundere, care va trebui completata de catre solicitantul ajutorului. Declaratia face referire si la veniturile obtinute de solicitant din cultivarea florilor,legumelor si zarzavaturilor, precum si a plantelor decorative si ciupercilor.

Documentul mai prevede ca dreptul la ajutor social va fi stabilit tinandu-se seama de bunurile detinute, considerate sau nu de stricta necesitate pentru nevoile familiale, delimitate clar in functie de numarul si tipul animalelor din gospodarie. Astfel, in categoria bunurilor considerate de stricta necesitate sunt incluse, printre altele, doua porcine, 10 iepuri, 15 rate, gaini, curci sau bibilici, in timp ce printre bunurile care nu sunt considerate ca fiind de stricta necesitate sunt mentionate peste 5 porcine, peste 50 iepuri si peste 80 de rate, gaini, curci, bibilici.

In toamna anului trecut, Guvernul a decis ca persoanele care detin mai mult de 3 bovine, 5 porci, 20 de oi sau capre ori peste 15 familii de albine nu vor mai primi ajutoare de incalzire, sprijin eliminat si pentru proprietarii de masini cu motoare de peste 1,6 litri, depozite bancare ce depasesc 3.000 lei ori terenuri mai mari de 1.000 metri patrati.

Sursa: jurnalul.ro

Foto: Intact Images

Slobozia: Alti trei copii depistati cu Rotavirus. Numarul cazurilor a ajuns la 14!... Vezi solutia lui Mircea Badea pentru ieftinirea carburantilor!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x