Live acumAcces Direct
Prime Time 20:30Film: Eroi de sacrificiu (SUA 2010)

Lista medicamentelor cu care sunt tratați românii depistați cu coronavirus, în spitalele din țară. Acestea sunt armele împotriva COVID-19!

Românii depistați cu coronavirus sunt tratați cu trei categorii de medicamente, în spitalele din țară. Tratamentul este adaptat pentru fiecare caz în parte, în funcție de simptomele prezentate sau de absența lor. 

Medic din Iran, tratând pacienți infectați cu noul coronavirus.

profimediaimages.ro

Doctorul Adrian Marinescu, medic primar specializat în boli infecțioase la Institutul Matei Balș, din București, a avertizat că aceste date nu se află într-un ghid oficial al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Medicul a mai atras atenția că niciun pacient cu coronavirus n-ar trebui să fie tratat decât la spital și nu să rămână acasă, potrivit libertatea.ro.

Astfel, pacienții depistați cu coronavirus în România, care au febră, sunt tratați cu Paracetamol și Algocalmin, iar pentru tuse li se administrează Codeină.

La tratamentul patogenic, intră anti-inflamatoarele, iar pacienții primesc Nurofen/Brufen sau Diclofenac.

În această categorie intră o combinație de medicamente anti-gripă și anti-HIV. În cea mai folosită dintre situații este vorba de Tamiflu combinat cu Kaletra. Cea de-a doua opțiune, mai puțin utilizată, este de Darunavir Cobicistat, combinat tot cu Tamiflu.

Recomandari