Antena Căutare

Loc sfânt amenințat de un incendiu în Israel. Biserica este construită în locul în care Iisus s-a schimbat la față

Un incendiu a izbucnit în apropierea unui loc sfânt creștin din Israel, călugării Bisericii Schimbării la Faţă, de pe Muntele Tabor au fost evacuați în noaptea de joi spre vineri.

Un incendiu a izbucnit în apropierea unui loc sfânt creștin din Israel, călugării Bisericii Schimbării la Faţă, de pe Muntele Tabor au fost evacuați în noaptea de joi spre vineri.

Incendiul a izbucnit la poalele muntelui unde este situată biserica și nu a fost provocat de o mână umană.

"Propagarea focului spre vârful muntelui este consecinţa directă a neglijenţei statului în ceea ce priveşte infrastructura de bază a Muntelui Tabor", a afirmat Custodia Țării Sfinte într-un comunicat.

Biserica Schimbărea la Față este vizitată de sute de mii de pelerini creștini în fiecare an. Aceasta este construită, potrivit tradiției creștine, în locul unde s-a produs schimbarea la față a lui Iisus. Doisprezece călugări au fost evacuați în urma incendiului.

"Pompierii încearcă de joi după-amiază să stingă un incendiu care se apropie de biserica de pe Muntele Tabor. Zeci de pompieri sunt la faţa locului", a declarat un purtător de cuvânt al pompierilor.

"De ani de zile, bisericile creştine au avertizat autorităţile şi au cerut o alimentare cu apă normală pe vârful muntelui, aşa cum prevede legea", a adăugat custodia.

Lac de basm în România, alungă depresia și gândurile rele... Vrancea: O femeie şi fiica ei, la spital după ce au fost atacate de un urs, în apropierea unui drum judeţean...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x